Et spændende miljø på taget af garageanlægget hos Walthers og en grønnere baggård med hygge og spændende møbler er blandt de unges forslag, som kan ses på kommunens hjemmeside www.skanderborg.dk/skanderborgmidtby

Et spændende miljø på taget af garageanlægget hos Walthers og en grønnere baggård med hygge og spændende møbler er blandt de unges forslag, som kan ses på kommunens hjemmeside www.skanderborg.dk/skanderborgmidtby

Baggårds-oaser i Skanderborg: Unge har genopdaget midtbyens glemte rum

Nyt liv og funktionalitet skal gøre triste byrum til hyggelige og spændende "baggårds-oaser" i midtbyen

Elever fra Skanderborg Gymnasium har den sidste måned arbejdet med en nytænkning af Skanderborgs ”glemte” byrum ved Dagmarcentret og i baggården ved Walters Musik Café.

Eleverne har set på og tegnet, hvordan de forestiller sig af byrummene vil kunne få nyt liv og blive mere brugbare og hyggelige, ikke mindst for unge mennesker. Opgaven udspringer af det samarbejde, som Skanderborg Kommune de sidste år har haft med de unge fra Campusområdet.

Forrige fredag fik eleverne så mulighed for at præsentere deres ideer. Det skete på Walters Musik Cafe, hvor både Miljø- og Planudvalgets formand Claus Leick, samt formand Lene Langballe fra Skanderborg Cityforening og Find Lykkebøe fra foreningen 'Smukkest ved Skanderborg' var mødt op for at lytte til de unges ideer.

"De unge har virkelig arbejdet seriøst med opgaven”, siger Lene Langballe, og påpeger, at seriøse forslag, der kan forskønne midtbyen bør inspirere alle, der arbejder professionelt med byen.

"Det er super spændende at se og høre, hvad de unge tænker, der kan give liv i vores midtby. Nogle gange skal vi bare træde et skridt tilbage og lade os inspirere og indtænke gode ideer som disse tidligt når vi arbejder med de mange nye projekter og forandringer, der sker lige nu i midtbyen," konstaterer Claus Leick.

P-RoofTop ved Walthers

"Det er ikke kun fantasi – det er faktisk realiserbare forslag, de unge viser. Små ting, der ikke koster så meget, kan nogle gange gøre en stor forskel og få os til at opleve byrummet helt anderledes. Men også når vi tænker stort. Hvorfor skulle vi ikke få Danmarks fedeste P-hus med masser af oplevelser på et P-RoofTop," spørger han og henviser til et af de unges forslag til, hvordan der bag Walters kan indrettes et spændende miljø på taget af et garageanlæg og gøre gårdrummet mere grønt, smukt og spændende med møbler og legeredskaber.

I Dagmarcenteret foreslår de unge, at bruge enkle virkemidler til at lokke flere gennem området. Blandt andet foreslår de et foodmarket og en grøn oase med hængekøjer og skatermuligheder. Oasen kunne indrettets og have sammenhæng med festivalskoven.

I alle de unges ideforslag er der taget udangspunkt i bæredygtighed og genbrug.

De unges materialer kan ses på kommunens hjemmeside www.skanderborg.dk/skanderborgmidtby.

-bo

Publiceret 08 December 2018 10:30