Turistchef Marianne Purup glæder sig over interessen for at blive lokalguider. Foto: Per Bille

Turistchef Marianne Purup glæder sig over interessen for at blive lokalguider. Foto: Per Bille

Nyt korps af historiefortællere på vej

20 personer dukkede op til VisitSkanderborgs guide-rekrutteringsaften

Der blev udvekslet masser af gode historier fra Skanderborg, Ry og omegn, da omkring 20 mennesker havde taget imod VisitSkanderborgs invitation til inspirationsmøde på AquaGlobe forleden. Turistfolkene vil gerne opbygge et nyt korps af guider, som kan gå i spidsen for både gruppeture, åbne fortælleture om sommeren og længere vandrerejser - og alting tyder på, at et nyt guidekorps kan tage form.

"Det var virkelig engagerede og kompetente folk, som dukkede op til mødet, så nu glæder vi os til at arbejde videre med dem og med konceptet på en workshop 23. januar," fortæller turistchef Marianne Purup fra VisitSkanderborg.

Blandt oplægsholderne på mødet var Rune Kier Nielsen fra AquaGlobe, som fortalte om vandteknologi-centrets visioner og om de mange delegationer, som forventes på besøg i Skanderborg i de kommende år. Han trak også linjer tilbage til ”Datidens kostbareste vandkunst” i form af vandledninger og vandfontæner på Frederik den IIs Skanderborg Slot og til nutidens digitale målere og kunstig intelligens.

Landskabsarkitekt Bendt Nielsen, der med et smil blev præsenteret som ”mesterhistoriefortæller”, berettede under overskriften ”Fra gletscher til vandhane” levende om landskabs- og samfundsdannelse i Søhøjlandet, og han var klar til at besvare en masse spørgsmål fra de kommende, nye guider.

Gik du glip af mødet, og gerne vil være en del af guidekorpset, er du altid velkommen til at kontakte VisitSkanderborg mb@visistskanderborg.dk

cns

Publiceret 30 November 2018 07:30