Lene Kræmmer (t.h) er blevet ansat til at være der for en særlig gruppe af unge. Her i snak med klubleder Anette Nissen Thomsen. Foto: Anette Bonde.

Lene Kræmmer (t.h) er blevet ansat til at være der for en særlig gruppe af unge. Her i snak med klubleder Anette Nissen Thomsen. Foto: Anette Bonde.

Vilde unge: Respekt er kodeordet til løsning af konflikt

Hørning Junior- og Ungdomsklub går nye veje og har ansat Lene Kræmmer til at skabe ro blandt de unge i Hørning

Af
Anette Bonde

Der har på det seneste været talt og skrevet om grupper af urolige unge forskellige steder i Skanderborg Kommune. Ligesom andre steder har der også i Hørning været episoder, hvor politiet har rykket ud. Nu har Hørning Junior- og Ungeklub ansat en medarbejder, der skal have et særligt øje på og tage sig af denne flok unge.

Det er Lene Kræmmer, der tidligere har været ansat i juniorklubben. Hun har opsagt sit faste job som butikschef og er nu i klubben 32 timer om ugen.

"Hun har altid haft en god kontakt til de børn og unge, som har det lidt svært, og hun har altid været god til at danne nogle gode relationer til disse børn," fortæller klubleder Anette Nissen Thomsen.

Lene skaber ro

Lene Kræmmer er uddannet pædagog og har som nævnt været ansat i juniorkluben tidligere. I de tre år, hvor hun har været væk fra juniorklubben, har hun været ansat i ungdomsklubben en aften om ugen. I forbindelse med, at uroen omkring de unge mennesker er vokset, er det nu blevet udvidet til to aftener.

"Vi lagde hurtigt mærke til, at når de var i vores ungdomsklub den aften Lene var på job, så var der altid ro på dem, netop fordi hun har sådan en god relation til nogen af dem. Det smitter af på alle," forklarer Anette Nissen Thomsen.

I samme omgang har klubben lavet et samarbejde med 'Den Matrikelløse Klub', (DMK). Med deres hjælp kan der åbnes op for yderligere en aftenåbning for denne gruppe af unge, og der er nu åbent for dem både mandag, tirsdag og onsdag. I DMK kommer Lene Kræmmer til at sidde i ungechatten, og til foråret bliver hun en del af gadeteamet.

Desuden er hun klubbens medarbejder i SSP samarbejdet, og hun har en opsøgende funktion. Det vil sige, at hvis der er borgere eller andre, som henvender sig til Lene Kræmmer i weekenden eller om aftenen på grund af uro med de unge, vil hun tage ud og se til dette.

I det daglige indgår Lene selvfølgelig i klubbens øvrige pædagogiske aktiviteter, sammen med de andre pædagoger.

Snak og spil

Lene Kræmmer er altid klar til en snak. Det ved de unge godt - at hun er god at snakke med, og at hun ønsker at hjælpe.

"Det handler om gensidig respekt, og at jeg lytter til dem."

Selv om der er visse problemer, er der også almindelige aktiviteter i ungdomsklubben.

"Røde sodavand og masser af spil som playstation, uno og pool. De hænger ud, griner og pjatter og har det skidehyggeligt. Altså en almindelig ungdomsklub, som den vi andre også gik i."

Lene Kræmmer fortæller, at nogle af de unge er blevet smidt ud, lige meget hvor de er kommet i hele deres liv, for eksempel folkeskole, efterskole med mere.

"Det blive de altså ikke hos mig."

Publiceret 29 November 2018 11:30