René og Louise Mammen rykker teltpælene op i Frederiksgade og flytter til Aarhus Ø, hvor Restaurant Substans åbner i toppen af Pakhusene Etape 2 til maj 2020. Pressefoto

René og Louise Mammen rykker teltpælene op i Frederiksgade og flytter til Aarhus Ø, hvor Restaurant Substans åbner i toppen af Pakhusene Etape 2 til maj 2020. Pressefoto

Stjernedrys over Aarhus Ø:

Substans rykker ind

Skanderborg-ægteparret Louise og René Mammen rykker deres Michelin-restaurant Substans til Aarhus Ø, hvor de fra maj 2020 åbner restaurant i toppen af Pakhusene Etape 2

Siden 2005 har René og Louise Mammen fra Skanderborg serviceret gæsterne i Restaurant Substans i Frederiksgade i Aarhus, men fra maj 2020 vil parret slå dørene op til en ny Restaurant Substans på Aarhus Ø.

I 2015 blev deres gastronomi og gode service belønnet med en Michelin-stjerne, og den stjerne er det lykkedes dem at holde fast ved lige siden.

"Vi glæder os helt vildt til at skulle være iværksættere igen og især fordi, vi i dag har 15 års erfaring at trække på. Lokalerne på toppen af Pakhusene på Aarhus Ø er helt ideelle for os, da vi får langt mere plads end i vores nuværende lokaler, og dermed også langt flere muligheder for at udvikle vores restaurant på alle områder. Samtidig bliver udsigten for gæsterne i restauranten utrolig smuk med view ind over Aarhus C og helt til Samsø, en location der skriger på en virkelig god restaurant," fortæller Louise Mammen i en pressemeddelelse.

Fælles fredagsbar

I de nye lokaler bliver der plads til 25 spisende gæster på 13. etage og 60 på 12. etage, og restauranten får mulighed for at afholde selskaber, da etagen under restauranten også bliver tilgængelig for Substans.

Her vil der blive indrettet en lounge, som lejerne kan benytte til mødelokale og opholdsrum.

På den måde kan virksomhederne hver især nøjes med at leje færre kvadratmeter og i stedet deles om de kvadratmeter, man ikke har brug for hver dag.

Om aftenen og i weekenden flyder loungen så sammen med Substans’ restaurant og kan rumme mindre selskaber, og hver fredag vil der være fredagscafé for bygningens lejere.

"Siden 2005 har vi arbejdet på at komme i toppen af dansk gastronomi, og det er lykkedes. Nu er tiden kommet til at rykke os et ekstra skridt, og det kan den nye restaurant bidrage med, samtidig med at vi holder fast i de visioner, vi har bygget Substans på. Den ånd og stemning, som Rune Kilden og Stine Hindby har lagt ind i Pakhusene passer perfekt med de værdier, vi også lever efter. Det er en ’nede på jorden stemning’, hvor der skal være plads til alle, mangfoldighed og en stor passion for det, vi laver," forklarer René Mammen.

"Jeg glæder mig til at kunne udvide vores koncept, så vi ikke bliver så låst på KUN at drive Michelin-restaurant, men også får mulighed for at åbne restauranten til brunch, frokost og diverse selskaber, så flere typer gæster kan få glæde af de unikke rammer, Pakhusene skaber.”

Sublim mad på toppen

De fremtidige planer er lavet i tæt samarbejde med byudvikler Rune Kilden og Stine Hindby.

"Når man besøger Substans som gæst, så mærker man den meget uformelle stemning, der samtidig parres med en sublim madoplevelse. Den kombination passer perfekt ind i det miljø, som vi forsøger at skabe i Pakhusene, så vi glæder os til at Substans kan bidrage til at styrke oplevelserne på Aarhus Ø," siger Rune Kilden.

Restaurant Substans flytter ud af deres nuværende lokaler i foråret 2019, og håber, at mange gæster vil kigge forbi til en sidste runde i de gamle lokaler.

"Vi har valgt at afstå vores nuværende lokaler i foråret 2019, så vi har god tid til at planlægge, hvordan de nye lokaler og konceptet i Pakhusene skal indrettes. På den måde får vi masser af tid til at udvikle og forberede os for eksempel i test køkkenet på restaurant Pondus, hvor vi planlægger, at flere af disse ting vil kunne opleves lejlighedsvis som pop up eller ved andre arrangementer. Vi vil gerne slutte vores tid i Frederiksgade godt af, så fra januar vil man i hverdagene kunne besøge os som en ala carte restaurant, hvor man må plukke i alle retterne fra den store menu. Derved kan man smage, lige hvad man ønsker, og måske gøre sit Michelin-besøg lidt mere hverdagsagtigt,” siger René Mammen.

Pondus fortsætter

Det næste år skal desuden fyldes ud med alle de aktiviteter, som der ikke er nok tid til i dag, når man driver to restauranter.

"Vi har netop købt en foodtruck, som er en del af et cateringkoncept, hvor vi tilbyder alt fra havefest til private dining. Den er indrettet, så vi kan lave gourmetmad i den, og vi har tænkt, at den også skal være testkøkken i forhold til at afprøve nye retter, som vi kan servere til folk fra foodtrucken," siger René Mammen. -bo

Publiceret 25 November 2018 10:00