Kurt Kjærulff er ramt af en alvorlig hjertesygdom, og lægerne har anbefalet ham at stoppe og afhænde sin butik. Foto: Anette Bonde.

Kurt Kjærulff er ramt af en alvorlig hjertesygdom, og lægerne har anbefalet ham at stoppe og afhænde sin butik. Foto: Anette Bonde.

Alvorligt syg:

Kurt Kjærulff vil sælge butikken

Kurt Kjærulff lider af en alvorlig sygdom og er af sin læge på Skejby Hospital blevet anbefalet at sælge sin butik, Kjærulff, på Adelgade i Skanderborg

Af
Anette Bonde

Kurt Kjærulff har været i branchen i 56 år, og selv om han har rundet 71 år var han egentlig ikke klar til at stoppe endnu.

Alvorlig sygdom tvinger ham imidlertid til at sætte sin veldrevne butik Kjærulff på Adelgade i Skanderborg til salg. Nu håber han at kunne sælge den til en driftig mand eller kvinde, der fortsat vil forsyne Skanderborg og omegn med lædervarer, tasker, kufferter og rygsække. Og han hjælper gerne i opstarten lige så længe, han kan.

"Butikken kører bedre og bedre med stigende omsætning hver år. Det er synd at lukke en butik, der kører så godt og har så store muligheder med god beliggenhed, god synlighed, store vinduer og rimelige omkostninger."

I branchen siden 1962

Kurt Kjærulff har været i branchen siden 1962, hvor han kom i lære. Siden har han haft fem butikker samtidig, blandt andet i Skanderborg, i Storcenter Nord i Aarhus og i Randers. Den sidste solgte han i 2008, hvorefter han som 62-årig ville gå på efterløn.

Alligevel fortsatte han som bestyrer, og forblev et godt navn i branchen. Derfor blev han i 2013 af en bekendt bedt om hjælp til at starte en lædervarebutik op i Skanderborg. Han sagde ja i den hensigt, at det kun skulle være for i et års tid.

Herefter gik han på efterløn, men det blev kun til knap halvandet år, inden han i 2014 blev bedt om at overtage butikken. Det er nu blevet til fire år, og butikken er i mellemtiden flyttet til Adelgade 64. I 2018 moderniserede han med ny belysning, ny facade, maling, ny trappe med mere.

"Det er en tip top butik."

Kurt Kjærulff kører ophørsudsalg, indtil han enten sælger butikken eller lukker til februar næste år.

Alvorlig hjertesygdom

Når Kurt Kjærulff har besluttet at sælge sin butik nu, sker det efter henstilling fra lægerne på Skejby Sygehus.

I starten af 2018 fik han stillet diagnosen Amyloidose, en sjælden sygdom, der til sidst vil få hans hjerte til at holde op med at slå. I første omgang mente lægerne, at det ville ske i januar/februar 2019, men siden har de rykket tidspunktet til sommeren 2019. Kurt Kjærulff mener selv, at dette måske skyldes den naturmedicin, han tager.

"Det kan være, at jeg får et halvt til et helt år mere."

Samtidig sætter han sin lid til forskningen. For eksempel har man i USA udviklet medicin, der hos 27 personer har sat sygdommen i bero, og tre har endda fået det bedre. Medicinen er blevet frigivet i Danmark, men desværre er den på grund af prisen ikke indenfor rækkevidde. En måneds forbrug af piller vil koste 111.000 kroner.

Kurt Kjærulff har altid sagt til andre, der har mødt modgang, og også selv levet efter det:

"Prøv at tage tingene som en oplevelse og kom videre."

Det gør han også nu. Han er afklaret med sin skæbne.

"Jeg er en gammel mand. Livet er som en bog, man ved ikke, hvor mange sider, man får. Jeg får så det antal, der kommer. Det accepterer jeg og får det bedste ud af det."

Publiceret 09 November 2018 11:30