Kamilla Fjord (tv) stod bag et coachingforløb, der måske, måske-ikke, kan hjælpe Sofie Gadegaard med at se det uddannelsesmæssige lys. Foto: Sonne

Kamilla Fjord (tv) stod bag et coachingforløb, der måske, måske-ikke, kan hjælpe Sofie Gadegaard med at se det uddannelsesmæssige lys. Foto: Sonne

Kamilla gav Sofie en hånd med på vejen

Coach Kamilla Fjord vil have generationerne til at møde på arbejdspladserne og lære af hinanden

Af
Claus Sonne

Det kan være svært at være et ungt menneske, der netop har færdiggjort en uddannelse på gymnasiet eller handelsskolen og så skal til at finde ud af, hvad man vil lave, 'når man bliver stor'. Det kan 21-årige Sofie Gadegaard fra Galten skrive under på.

Sofie blev student i 2017 fra Skanderborg Gymnasium og vil gerne læse videre. Spørgsmålet er bare til hvad.

"Jeg synes, det er en rigtigt svært valg, og jeg frygter, at jeg kommer til at tage det forkerte valg og om fem år stå med en bachelor i et fag, som jeg ikke har lyst til at arbejde med," forklarer Sofie.

Derfor var Sofie ikke sen til at sige ja, da en veninde henledte opmærksomheden på et arrangement, hvor coach Kamilla Fjord fra Skanderborg tilbage i august i år - og i Skanderborg Erhvervscenter - inviterede unge mennesker i Sofies situation til at komme og møde dels en coach og dels en erhvervsleder. Det skete i regi af firmaet Body Mind Academy, hvor Kamilla er projektleder.

"Jeg kan ikke, her et par måneder senere, sige, at jeg som sådan er blevet klogere på, hvad jeg vil gøre rent uddannelsesmæssigt. Alligevel vil jeg betegne det som et rigtig godt arrangement, hvor jeg, ved at tale med nogle mennesker, der ikke kendte mig, blev tvunget til at tage stilling til nogle af de ting, jeg ser som en begrænsning i forhold til, hvad jeg skal beskæftige mig med fremover," fortæller Sofie.

Ingen facitliste

Umiddelbart kunne det lyde som om, at Sofie ikke fik det udbytte ud af august-arrangementet, som Kamilla havde håbet på, men det er ikke tilfældet.

"Det er ikke sådan, at jeg regner med, at deltagerne 'ser lyset' lige med det samme. Men jeg håber og tror, at der bliver sået nogle små frø, som de unge som Sofie kan tage med sig videre i livet," siger Kamilla og tilføjer:

"Men det går begge veje, for det kan også være særdeles givende for en erhvervsleder at komme til at snakke med et ungt menneske, der sandsynligvis har et helt andet syn på livet og det karrieremæssige," siger Camilla og fortsætter:

"Jeg tror på vigtigheden af, at generationerne mødes, snakker sammen og derigennem kommer til at forstå hinanden bedre. Jeg arbejder på at få flyttet de her generationsmøder ud på arbejdspladserne, for jeg er overbevist om, at åbenheden gør noget godt for alle."

Til Indien og Nepal

I mandags var Kamille og Sofie sammen på Designmejeriet i Stilling som led i et Body Mind Academy-arrangement.

Tirsdag rejste Sofie sammen med en veninde til Østen, hvor der i de kommende måneder står Indien, Nepal og vandretur på programmet. Dermed kan hun sætte kryds ud for en af de ting på 'must-do' listen. Forude venter et højskoleophold. Og et valg af studie. Ingeniør bliver hun i hvert fald ikke.

Kamilla skal ikke så langt lige nu. Umiddelbart venter der en tur til Herning, hvor den lokale VIA-afdeling er interesseret i et forløb som det, hun i august var vært for i Skanderborg.

Publiceret 05 November 2018 11:30