Børn kom højt til vejrs i kæmpegyngen

En gynge højt mellem trætoppene, oplevelsestur og linegang var blandt oplevelserne, da Dagtilbud Skanderborg By ville give sine tre-årige nogle anderledes oplevelser

I løbet af uge 40 havde de treårige fra Dagtilbud Skanderborg By mulighed for at blive udfordret af en lidt anderledes gyngetur, end de er vant til i hverdagen. Børnene fra årgang 2015 fra dagtilbuddets forskellige huse var sammen forbi pavillonen 'Det 5. sted' på Døjsøvej, og lod sig udfordre af en tur med gyngen mellem trækronerne.

"Baggrunden for gyngeturen er, at vi gerne vil skabe nogle anderledes oplevelser for børnene på tværs af husene i Dagtilbuddet. Derfor er der for hver årgang i børnehaven en særlig aktivitet i løbet af året," forklarer Henrik Madsen, daglig leder af Børnehuset Eskebækparken.

Dagtilbud Skanderborg By består af Asylgades Børnehus, Skovhuset, Dragen, Børneriget Skanderborg Bakker, Vrold Børnehus, Børnehuset Æsken og Børnehuset Eskebækparken.

Slackline

Udover kæmpegyngen kunne børnene prøve at gå på line på en slackline, som var spændt ud mellem træerne, eller tage på en lille oplevelsestur ved at følge en snor gennem skoven. Arrangementet blev lavet i samarbejde med en uddannet instruktør. Fredag 5. oktober var der fælles afslutning, og børnene havde her mulighed for at vise deres forældre og søskende, hvad de havde oplevet i løbet af ugen.

"Der mødte 45-50 børn, søskende, forældre og bedsteforældre op. De havde, udover chancen for selv at prøve en gyngetur mere, også mulighed for at udfordre far og mor til, om de også turde tage en tur mellem trætoppene," fortæller Henrik Madsen.

De kunne også prøve de andre aktiviteter eller hygge sig med at lave snobrød og få en kop kaffe eller kakao ved bålet.

-sur

Publiceret 31 October 2018 11:30