Der er stort fokus på sygefraværet hos personalet på ældreområdet, garanterer borgmester Jørgen Gaarde. Arkivfoto

Der er stort fokus på sygefraværet hos personalet på ældreområdet, garanterer borgmester Jørgen Gaarde. Arkivfoto

Ældreområdet:

Sygefraværet er stadig et stort problem

Der er store forskelle afdelingerne imellem, når det gælder sygefradrag

Af
Claus Sonne

Der er spæde tegn på, at det går den rigtige vej i forhold til at nedbringe sygefraværet hos personalet på ældreområdet i Skanderborg Kommune.

Det konkluderer borgmester Jørgen Gaarde (S) oven på onsdagens møde i økonomiudvalget. Her blev udvalgsmedlemmerne briefet om udviklingen i sygefraværet, der var 2014-17 er steget fra 5,7 til 7,5 procent - og som i de første måneder af 2018 er nået op på 9 procent. I september 2018 skete der dog et lille fald, nemlig til 8,82 procent.

"Økonomiudvalget bliver briefet om udviklingen hver anden måned, for det er et problem, vi tager meget alvorligt. Det gælder både i forhold til de ældre, der ved sygefravær oplever flere vikarer, i forhold til det personale, der bliver berørt, samt i forhold til kommunens økonomi," siger Jørgen Gaarde.

Store udsving

Et kig i statistikkerne for sygefraværet i de enkelte afdelinger afslører, at der er endog meget stor forskel på, hvor meget medarbejderne rammes af sygdom.

Set over de seneste 12 måneder er sygefraværet i afdelingen 'Træning og aktivitet' på 5,57 procent, hvilket er lavest af alle afdelinger, mens det ligger helt oppe på 12,01 procent i Plejedistrik Hørning. gennemsnittet hedder 8,65 procent.

"Det er naturligvis også noget, vi har fokus på. Alt i alt er der tale om et langt, sejt træk," lyder det fra borgmesteren.

Publiceret 29 October 2018 11:45

SENESTE TV