Formand for Di Heslige Slønglers Klup, Uffe Høj med Klods Hans-prisen, omgivet af de øvrige

Formand for Di Heslige Slønglers Klup, Uffe Høj med Klods Hans-prisen, omgivet af de øvrige "sløngler". Foto: Bjarne W. Andersen

Klods Hans-Prisen 2018 til Di Heslige Slønglers Klup

Skanderborgs "sløngler" blev i går hædret af Selskabet for Børnelitteratur på Bogforum 2018 i Bella Centeret

Af
Grethe Bo Madsen

Hele "sløngelkluppen" var rejst til hovedstaden for i samlet flok at modtage Klods Hans-prisen, der gives til en person, institution eller gruppe, der med entusiasme og nytænkning har gjort en særlig indsats for børne- og ungdomslitteraturen.

Sløngelkluppen, der har til formål hvert eneste år at fejre Ole Lund Kirkegaards tidløse forfatterskab og sætte fokus på den gode, finurlige og livskloge børnelitteratur og det fantasirige og skabende liv, modtog prisen for at have skabt Sløngeldage - en årlig tilbagevendende begivenhed i maj med afsæt i Ole Lund Kirkegaards univers, der blandt andet byder på børnebogmessen Bogdag for Bettelorte, en palette af finurlige børnearrangementer og en særlig Sløngeldag for alle 3. klasser i Skanderborg Kommune.

Bag Klods Hans-Prisen står Selskabet for Børnelitteratur. Bibliotekar Betina Falsing fra selskabet begrunder tildelingen af årets Klods Hans-Pris således:

"Ole Lund Kirkegaard var optaget af at vende tingene på hovedet for rigtigt at kunne se virkeligheden. I vender om på tingene, og viser børnene, at virkeligheden kan være på en anden måde. Frivillighed er den store drivkraft. Frivillige sløngler, der med Ole Lund Kirkegaard som ledsager vil gøre noget for børnene, noget for litteraturen og fællesskabet. Sløngeldagene er en påmindelse til den voksne om at lege med barnet i sig selv og en legitimering til barnet til frihed, fantasi og frækhed. Ligesom børnene glæder sig til jul, skal de glæde sig til Sløngeldagene, siger I. Det er et højt ambitionsniveau, men I har fantasien og troen med jer, og hvem ønsker sig ikke to juleaftner om året?," konstaterede

Publiceret 28 October 2018 10:40