Pizzafest i Ry for 150 madglade skoleelever

Endnu en succesfuld sæson med Mobile Skolehaver blev fejret med pizzaer

Der var gulerødder og kartofler, rødløg og spinat, rødbeder og et lille drys oregano på, da over 150 elever fra lokale skoler i Ry kom for at lave pizzaer uden for SuperBrugsen i Ry onsdag den 3. oktober.

Det skete i anledningen af, at foreningen Sammen gror vi, Kvickly og SuperBrugsen i Ry fejrede tredje år med et succesfuldt samarbejde om skolehaver og butikskendskab i et Åbent Skole-forløb.

Alle grøntsagerne var identiske med dem, eleverne selv havde dyrket i mobile havekasser hjemme på deres skoler siden foråret. Kvickly og SuperBrugsen havde sponseret plantekasser, jord og planter og støttede dermed op om et lokalt projekt, hvor eleverne arbejdede med madens vej fra jord til bord.

Sammen gror vi

Det er foreningen Sammen gror vi, som står bag projektet, og samarbejdet med skolerne og butikkerne er lykkedes over al forventning, vurderer projektleder Pernille Benzon:

"Vores oprindelige vision i Sammen gror vi var, at eleverne både skulle få viden om at så, dyrke og høste grøntsager og lave mad af dem i fællesskab, samt at de skulle forstå grøntsagernes vej fra havekasse til indkøbskurv og bruge butikken som læringsrum. Det er lykkedes til fulde gennem de tre år vi har været i gang."

Pizzafesten markerede afslutningen på tredje sæson med konceptet Mobile Skolehaver i Ry. I alt 150 børn på tre skoler i Ry havde med stor succes dyrket grøntsager i kasser på hjul gennem hele sæson 2018 og havde været på besøg i Kvickly og SuperBrugsen.

"Forløbet med haverne og afslutningen med den store pizzafest er blevet lidt af en tradition, som både elever og butik ser frem til. Kombinationen haver og butiksbesøg giver en fantastisk udvidelse af læringsrummet for eleverne," understreger Pernille Benzon.

-sur

Publiceret 19 October 2018 07:00

SENESTE TV