Thomas Helle fra Virring har udgivet sin første bog,

Thomas Helle fra Virring har udgivet sin første bog, "De Dødes Tid". Foto: Lotte Gyldenvang

Thomas Helle tager voksne med i gysende univers

Debutforfatter fra Virring fik udsolgt på bogmesse af sin første thriller

Af
Lotte Gyldenvang

"Jeg har altid elsket at læse bøger, hvor jeg føler mig som en del af en historie og ikke bare som læser er fluen på væggen. Jeg skriver det, jeg også helst selv vil læse. Derfor har jeg forsøgt at drage læserne ind i den her," siger Thomas Helle og klapper på en solid bog, der lige er pakket ud af kassen fra forlaget Facet.

Han har nemlig 14. september udgivet sin første bog på hele 464 sider, der tager læseren med til "De Dødes Tid", som bogen hedder.

Forlaget Facet er kendt for at udgive fantasy-bøger. "De Dødes Tid" blev da også revet væk på Fantasy-festivalen i Esbjerg, hvor Thomas Helle iøvrigt er opvokset.

"Det var dog ikke barndomskammeraterne, der købte hele lageret," siger Thomas grinende og fortsætter:

"Det var helt almindelig og meget forskellige læsere. Det var en stor oplevelse, og i virkeligheden også meget grænseoverskridende at stå ansigt til ansigt med fremmede, som skal hjem og læse min bog," fortæller Thomas Helle og smiler beskedent over bogmessen gode udfald.

Han afslører, at det trods fantasy-messen ikke er en decideret fantasy-bog.

"Bogen har nogle overnaturlige elementer, men det er afgjort mere en gyser og thriller, end en fantasy-historie," fastslår den nyudklækkede forfatter, så fantasy-fans ikke bliver skuffet. Men det stoppede ikke læserne på messen til at rydde bordet for nyudgivelsen.

Familiefar og lærer

"Det er bare skønt med en god start og modtagelse på det, jeg føler er mit tredje barn," siger Thomas Helle.

Han er nemlig far til Agnes på fem og Eskild på to år, som han har sammen med hustruen Jeanette. De bor i Virring og Thomas underviser til daglig på Låsby Skole i naturfag. Som familiefar kan det være svært at finde tid til at fordybe sig med skriverierne.

"Jeg skifter netflix ud med at skrive mange af ugens aftener, når børnene er puttet. Jeg begyndte med at skrive, fordi jeg ikke kunne lade være. Pludselig var der nogle plots og personer. Da jeg til sidst sad med en historie, som jeg synes, er en mangelvare i det ellers store boghav, kontaktede jeg forlaget. Hvorfor ikke dele med andre læseheste, som jeg selv," fortæller Thomas Helle om bogens tilblivelse.

Flere mænd til bøgerne

"De Dødes Tid" handler om et dødbringende virus,der spredes hastigt i befolkningen, mens myndighederne kæmper en forgæves kamp mod smitten. Først for sent går det op for alle, at virusset ikke alene er dødbringende, det bringer også de døde til live igen. Med de døde i hælene må de overlevende flygte gennem landskabet i forsøget på at finde et sikkert sted, hvor håbet om overlevelse forbliver mere end blot en spinkel flig. Men håbet er langt væk, for dette er de dødes tid.

Thomas Helle er vokset op med at læse Dennis Jürgensen og er stor Steven King-fan.

"Jeg kan godt lide måden, som Steven King beskriver en rejse for personer, som bevæger sig gennem handlingen. Det er en fascinerende måde at drage læserne på," siger Thomas Helle, som håber, at han med sin bog kan drage læserne, gerne flere mænd.

"Af en eller anden årsag tror jeg, at der er der flest kvinder, som læser fantasifulde bøger. Det kunne da være fedt, hvis jeg med "De Dødes Tid" kunne få flere mænd til at sætte sig med en bog også," siger Thomas Helle, mens rosende anmeldelser tikker ind.

Publiceret 18 October 2018 11:45

SENESTE TV