På tur i lommelygtens skær. Pressefoto

På tur i lommelygtens skær. Pressefoto

Efterårsoplevelser: Ingen grund til at kede sig

Der er masser af oplevelser på ferieprogrammet i Skanderborg

Skolernes efterårsferie starter fredag 12. oktober og heldigvis er der masser af spændende aktiviteter og oplevelser i feriekalenderen. VisitSkanderborg har flere end 20 af slagsen på hjemmesiden – både for store og små.

For eksempel kan man prøve-gå det nye stykke af Gudenå-stien, som blev indviet 6. oktober og blandt andet komme forbi Gl. Rye, Klostermølle og Sukkertoppen. Og apropos toppene, er efterårsferien en god anledning til at bestige Himmelbjerget, Ejer Bavnehøj eller et af de andre bjerge, som er med i ”skattejagten” bestigbjerge.dk.

Æblerov og græskarsjov

Æbler har der været masser af i år, og har I været på æblerov, kan I tage høsten med på Gl. Rye Museum, Høgdal eller Vestermølle, som alle holder æbledag i ferien. På Vestermølle kan I også udskære flotte græskar og bage pandekager over bål, og på Gl. Rye Museum er der masse af sjove aktiviteter for børn.

Kulturhuset i Skanderborg inviterer til at blive slangetæmmer for en dag. Og er det for gysende, kan man bygge med bjerge af LEGO-klodser og være med i konkurrencen om at skabe det flotteste bygningsværk.

Arkæolog for en dag

I Firgårde i Ry kan man finde sin indre arkæolog frem og være med til borgerudgravning sammen med Museum Skanderborg, og skal det gyse lidt, må man med på arrangementet ’Museum i lommelygtens skær’, hvor man kan opleve Øm Kloster i skæret fra måne, fakler, levende lys og lommelygter.

Fredag i efterårsferien kan man møde VisitSkanderborg til torvedag på Mindet, deltage i en ekstra-udgave af Sløngelskattejagten og være med i konkurrencen om to præmier.

Se det hele og mere til på www.visitskanderborg.dk

Publiceret 12 October 2018 08:00