De danske bjerge skal have stærkere identiteter og danne base for flere arrangementer, mener den norske bjergekspert Roger Pihl. Arkivfoto

De danske bjerge skal have stærkere identiteter og danne base for flere arrangementer, mener den norske bjergekspert Roger Pihl. Arkivfoto

Himmelbjerget skal tages til nye højder

Den norske bjergekspert Roger Pihl har besøgt Himmelbjerget og givet et bud på, hvordan danske bjerge gøres mere attraktive

Af
Claus Sonne

Solnedgangsarrangementer. Morgengudstjenester. Bavneblus. Karneval.

Det er nogle af de arrangementer, som den norske bjergekspert - og reklamemand - Roger Pihl peger på som ting, der kan øge interessen for de danske 'bjerge' som Himmelbjerget og Ejer Bavnehøj.

Buddene leverede Roger Pihl på et møde, der havde VisitSkanderborg som vært og Himmelbjerggaarden som base. VisitSkanderborg er nemlig medlem af foreningen 'Bestig Bjerge', der sammen med en foreløbig en håndfuld søsterforeninger har til formål at øge turismen på de højeste danske punkter.

På mødet argumenterede Roger Pihl for vigtigheden af at give hvert enkelt bjerg sin egen identitet, så historierne om bjergene bliver lettere at formidle.

"Og så er det vigtigt, at vi giver folk flere grunde til at komme på bjergene," sagde Roger Pihl og uddybede:

"På rigtig mange af bjergene kan man afvikle forskellige arrangementer. Det kunne handle om solop- eller nedgange, markeringer af årets korteste dag med bål og korsang, en udendørs gudstjenste 2. juledag og meget, meget andet. Det handler bare om at være kreativ og se de muligheder, der er på bjergene."

Ambassadører

En af de ting, Roger Pihl slog på tromme for, er udnævnelsen af såkaldte bjergambassadører, personer med en særlig interesse for et givent bjerg. Og den tanke passer perfekt med VisitSkanderborgs planer.

"Vi vil gerne have nogle 'bjergvenner', der holder øje med eksempelvis Himmelbjerget og giver kommunen besked, hvis der er gået noget i stykker eller sket noget andet, der skal tages hånd om," forklarer Karen Maria Dixen, projektansvarlig hos VisitSkanderborg.

Man kan læse mere om foreningen 'Bestig Bjerge' på www.bestigbjerge.dk - hjemmesiden bliver i øvrigt opdateret i nærmeste fremtid.

Publiceret 10 October 2018 08:00