Galten-Skovby Projektforum arbejdet på at få lavet en minigolfbanen ved AVK Hallen.

Galten-Skovby Projektforum arbejdet på at få lavet en minigolfbanen ved AVK Hallen.

Drøm om 12 huller ved AVK Hallen

Galten-Skovby Projektforum håber at få en minigolfbane til Galten

Af
Claus Sonne

Står det folkene bag Galten-Skovby Projektforum, så vil det i en ikke alt for fjern fremtid blive muligt at spille golf ved AVK Hallen i Klank.

"Som det er nu, skal man køre til Aarhus, Silkeborg eller Ry for at spille minigolf, og vi tror på, at der er mange i lokalområdet, der vil gribe muligheden, hvis vi får en lokal bane," siger Thomas Drivsholm fra Galten-Skovby Projektforum og tovholder på projektet.

Han er også manden bag ideen, der blev luftet på et møde i projektforumsgruppen. Efterfølgende blev ideen taget med ud i lokalsamfundet, hvor den blev så godt modtaget, at der nu er sat gang i arbejdet.

Planen er at placere en minigolfbane, der i første omgang får 12 huller, ved AVK Hallen.

"I forvejen har vi cirka 60 lokale, der spiller petanque, og folk står i kø for at komme til at spille. Og vi tror på, at minigolf vil blive lige så populært," siger Thomas Drivsholm og tilføjer:

"Håbet er, at vi kan skabe så meget aktivitet ved AVK Hallen, at der er basis for at have længe åbent i et cafeteria, også om aftenen."

Folkene bag projektet arbejder på en løsning, hvor man i hallen, ved hjælp af mobilepay, kan trække bold, golfkølle og scorekort i en automat og aflevere det på samme måde. Det er nemlig ikke planen, at der skal være betjent 'kølleudlevering'.

"Det er vigtigt for os, at det bliver billigt. Det er ikke meningen, at det er noget, vi skal tjene penge på. Så det skal bare løbe rundt, og så skal der være noget til vedligeholdelsen," forklarer Thomas Drivsholm.

Banejagt

Galten-Skovby Projektforum har haft et møde med Dansk Minigolf Union, der synes godt om projektet i Galten. Og i slutningen af oktober i år er der stiftende generalforsamling i det, der bliver den lokale minigolfklub.

"Lige nu er vi i gang med at undersøge de forskellige typer af baner, der findes. Der spilles nemlig på mange forskellige typer af underlag. Vi skal her også tage højde for, at nogle af vores spillere måske blive rigtig dygtige, for det skal banerne kunne matche. Vi skal også tænke ind, at vi måske skal op og spille på 18 baner på et tidspunkt," mener Thomas Drivsholm og påpeger, at minigolfbanerne også vil være oplagte for institutionerne at bruge.

"Vi vil gerne favne så bredt som muligt, og man skal ikke være så gammel igen for at kunne spille minigolf," siger han.

Pengejagt

Gildet skal imidlertid også betales, og derfor er Galten-Skovby Projektforum på jagt efter de penge, der skal gøre projektet muligt.

I skrivende stund er der godt 100.000 kr. i puljen efter donationer på 50.000 kr. fra Jutlander Bank samt 35.000 kr. fra Skønpuljen, 10.000 kr. fra Skovby Nygaard samt 10.000 kr. fra Berger Optik.

Den endelige pris på minigolfbanen ligger først fast, når der er truffet en beslutning om det materiale, som banerne skal opføres i.

"Der er stor forskel på prisen. Vi har blandt andet kigget på nogle kunststofbaner, der kan tåle næsten hvad som helst," fortæller Thomas Drivsholm.

Publiceret 10 October 2018 14:00