Nedtagningen er i fuld gang: Nu fjernes Munkekroen fra Adelgade

Nedtagningen af den affredede bygning begyndte søndag og fra tirsdag er frivillige fra Vestermølle med til at nedtage kroen sten for sten. I dag fjernes taget

Skanderborg De kommunale tilladelser til nedtagning af Munkekroen er i hus, og i denne uge kommer der for alvor fart i arbejdet, når 15 frivillige Vestermøllefolk sammen med Munkekroens ejer, Finn Damgaard, og hans medarbejdere nedtager bygningen sten for sten, lægte for lægte og stolpe for stolpe, hvorefter det, der kan genbruges, kommer under tag inden vinter.

Munkestenene øverst i kroens sydlige gavl blev allerede søndag taget ud for at minimere risikoen for nedstyrtning. Gavlen havde efterhånden fået en faretruende hældning.

Myndighedsbehandlingen vedrørende genopførelse på Nordengen ved indkørslen til Vestermølle ventes at vare til omkring nytår 2019/2020.

Bliver det et grønt lys for genopførelse her, bliver det under navnet Gæstgivergården Jylland, som var kroens oprindelige navn.

Til at står for byggeprojektet har Vestermølle Møllelaug entreret med arkitekt Anna Mette Exner, som tager udgangspunkt i 1700-tallets byggeskik, form og materialer – indvendigt dog i en fortolket og moderne version, som opfylder gældende bygningsreglement og funktionskrav.

"Det bedste fra for- og nutid forenes på en måde, så husets historie gennem århundrederne fortælles," konstaterer formand Jørgen Lund Christiansen fra Vestermølle Møllelaug

-bo

Publiceret 08 October 2018 07:00

SENESTE TV