Debat: Nej til ekstra etager på Lille Nyhavn

Af
Jens Sønderskov og Claus Leick

medlem af byrådet for SF

Lille Nyhavn fik sigt navn for efterhånden mange år siden, da projektet mindede om det rigtige Nyhavn med spændende miljøer og bygninger i op til 4. etager.

Det var en ide mange nikkede anerkende til. Projektet kunne medvirke til at skabe et hyggeligt og attraktivt miljø helt ned til søen.

Sådan ser projektet dog ikke ud længere, så et mere passende navn vil være Lille New York. Byrådet skal på onsdag forholde sig til, om højden må stige til 6 etager + tagterrasser, hvilket reelt betyder 7 etager.

Den samlede højde fra vandspejl til øverste kip bliver over 30 meter. Det kommer til at dominere billedet af Skanderborg By fra Oddervej og Mindet. Også forbisejlende skal vænne sig til synet af en meget markant højhusbyggeri.

Det er alt, alt for højt og vil forstyrre den flotte skyline af Skanderborg set fra især søsiden. Desuden kommer byggeriet - i endnu højere grad end med den nuværende lokalplan - til at skygge for både naboer og de mange beboere, som flytter ind i det nye byggeri. Det bliver et alt for kompakt byggeri med meget skygge og med stor sandsynlighed for vindtragte

Det er synd og skam, at bygge et så højt og markant byggeri så tæt ved søen. Når først een bygherre får lov, bliver det svært at sige nej til den næste.

Resultatet risikerer at blive en stribe af markante højhuse langs søbredden til Skanderborg Sø, som vil give et “Lille New York”-lignende indtryk.

Derfor mener SF, at byrådet bør stemme nej til de ekstra etager, som bygherren har bedt om. Det er fuldt ud tilstrækkeligt med de fem etager, som der allerede er givet tilladelse til.

Vi skal værne om det smukke Skanderborg og undgå meget højt og markant byggeri helt ned til søbredden.

Publiceret 03 October 2018 16:00

SENESTE TV