Sidste års videre af Battle of Bandse, Stonefoot Zoo, spillede på Sherwoodscenen under Smukfest i år. Foto: Per Bille

Sidste års videre af Battle of Bandse, Stonefoot Zoo, spillede på Sherwoodscenen under Smukfest i år. Foto: Per Bille

Battle of Bands i nyt samarbejde

For tredje år i træk konkurrerer Skanderborgs musikere i Battle of Bands. Som noget nyt bliver konkurrencen i år afviklet i samarbejde med Walthers Musikcafé

Af
Sara Ulrich Rasmussen

Skanderborg er fuld af fed musik, og det skal fejres med årets Battle of Bands, der samler et bredt udsnit af spirende bands fra byens spillesteder, øvelokaler og institutioner. De to indledende runder bliver spillet på fredag 5. oktober og lørdag 6. oktober 2018, mens finalen løber af stablen i januar 2019.

Musikkonkurrencen afholdes for tredje år i træk og samler for første gang hele Skanderborg om denne musikfest, hvor hovedpræmien er et spillejob på Smukfest 2019. Og konkurrencen bliver i den grad tæt med hele 10 bands, som i år skal forsøge at imponere både juryen og publikum.

Walthers Musikcafé

Arrangementet koordineres af Industriens Musikforening, hvis formål er at give musikken i Skanderborg de bedst tænkelige vækstbetingelser.

"I år har vi besluttet at slå os sammen med Walthers Musikcafé og invitere alle byens bands med til denne musikkonkurrence og fest," siger Flemming Sværke Johansen, som er formand i Industriens Musikforening.

"Vi er super stolte over at kunne forene de mange øvelokaler og institutioner omkring dette fælles projekt, og vi er særligt glade for, at 10 yderst kompetente bands fra vækstlaget har meldt sig til. Det viser tydeligt, at der er gang i musikken i Skanderborg, men også at der er en stor opbakning omkring Battle of Bands 2019."

De to foregående år er Battle of Bands blevet afholdt på spillestedet og øvelokalerne Blue on Black i Stilling, og det har været en voksende succes.

"At vi vælger at afholde det på Walthers Musikcafé er både en praktisk og strategisk beslutning. Dels råder Walthers Musikcafé over både professionel lyd, lys og lydfolk, og dels er Smukfest og Walthers Musikcafé en naturlig ramme for byens musikliv. Vi er super glade for det samarbejde og glæder os til at lave Battle of Bands som en årligt tilbagevende begivenhed," siger Flemming Sværke Johansen.

Fine præmier i udsigt

I 2017 sendte Battle of Bands de unge lokale fra Chill Faktor videre til en optræden på Smukfest, mens det sidste år blev Stonefoot Zoo, som også stiller op i årets konkurrence.

"Walters Musikcafé og Smukfest har ikke alene støttet os økonomisk, men også med meget af det praktiske omkring afvikling af et arrangement af denne størrelse," forklarer Flemming Sværke Johansen. Udover førstepræmien er der også spillejobs på Walthers Musikcafé i udsigt til både anden- og tredjepladsen.

"Det skal nok få de konkurrerende bands til at tilbringe ekstra meget tid i øvelokalerne op til de to indledende runder," slutter Flemming Sværke Johansen.

Battle of Bands

    Som optakt til finalen for Battle of Bands 2019 afholdes der forinden to indledende runder henholdsvist fredag 5. oktober og lørdag 6. oktober på Walthers Musikcafé.

    Der er gratis entré til arrangementet. En stemme koster 20 kr. og der afleveres max. 1 stemmeseddel pr. gæst.

    Finalen for Battle of Bands 2019 afholdes lørdag 19. januar 2019 på Walthers Musikcafe.

Publiceret 03 October 2018 14:00