"Tilliden til Skanderborg Kommune er helt væk"

Kommunen må have røde ører, mener borgere efter møde

Af
Claus Sonne

Den måde, Skanderborg Kommune har kørt sagen om salget og den efterfølgende nedrivning af den ene halvdel af 'Den Hvide Skole' på Regnbuevænget, gør, at tilliden til Skanderborg Kommune er helt væk.

Sådan lyder det fra en gruppe af borgere, der er naboer til Regnbuevænget 1, hvor den bygning, der nu næsten er revet ned, ligger.

"Etik og moral er helt fraværende i denne sag," lyder det fra gruppen, der i fredags var til møde om sagen med fire repræsentanter fra det kommunale embedsværk og blandt andet tæller medlemmer af ejerforeningerne Hestehaven og Krøyer Kielbergs Vej 7B & 7C.

"Jeg synes, at vi mødte fire betyngede embedsmænd, der var helt klar over, at det her er en sag med uldne kanter," siger Erik Arberg, der var med til mødet.

I sidste uge besatte Erik Arberg bygningen på Regnbuevænget 1 i protest mod kommunens ageren i sagen - hvilket man kan læse mere om på side 2 i denne avis. Han har købt og istandsat den anden halvdel af 'Den Hvide Skole' og havde selv budt på den anden halvdel. Kommunen solgte dog til anden side.

"Som jeg læser de forskellige papirer vedrørende handlen, ser det for mig ud som om, at der har været nogle andre vilkår for mulige købere som mig selv, set i forhold til de vilkår bygherren på grunden har fået. Det handler blandt andet om byggeprocenter," siger Erik Arberg og uddyber:

"Hvorfor oplyser man en byggeprocent på maksimalt 40 procent i forbindelse med rækkehuse, når det færdige rækkehusprojekt jvnf. tegningerne ender på 80 procent?

Gruppen af naboer til det planlagte byggeri undrer sig desuden over, at et af de rækkehuse, som bygherren vil opføre på grunden, allerede er solgt. Skanderborg Kommune har nemlig ikke udstedt nogen byggetilladelse på grunden.

"Det er noget, vi skal have kigget nærmere på. Det er på alle områder afgørende, at kommunen overholder reglerne," lyder det fra nabogruppen.

Gruppen af utilfredse naboer til byggeriet på Regnbuevænget har 8. oktober et møde om sagen med borgmester Jørgen Gaarde (S).

Publiceret 02 October 2018 11:45