Roger Pihl (tv) stod fadder til navnet Ejer Bjerge. Oplev ham 3. oktober, når Ejer Bjerge fylder et år. Arkivfoto

Roger Pihl (tv) stod fadder til navnet Ejer Bjerge. Oplev ham 3. oktober, når Ejer Bjerge fylder et år. Arkivfoto

Fjeldkongen vender tilbage til Ejer Bjerge

Ejer Bjerge fejrer et-års fødselsdag med foredrag af manden, der opfandt Danmarks Bjerge, Roger Pihl

Den anerkendte norske forfatter Roger Pihl var oprindeligt den, der stod fadder til navnet Ejer Bjerge. Derfor er han med, når Ejer Bjerge 3. okotber fejrer sin 1-års fødselsdag

For et år siden år satte aktive borgere i Tebstrup og omegn sig sammen. Målet var at skabe et aktivt landsbymiljø i hele området. Paraplyorganisationen tog navnet Ejer Bjerge, der i forvejen var udpeget som en national seværdighed.

Fødselsdagen bliver fejret med fortælling om år et, de næste skridt, kaffe og lagkage og samtidig holder Roger Pihl foredrag over teamet 'Tilfældighederne er vore venner'.

Det hele startede som en spøg i 2001. Roger Pihls tre små hæfter med titlen 'Guide til det danske høyfjellet' blev revet væk. Bjergbiblen 'Guide til Danmarks bjerge' med samtlige toppe over 100 meter over havet er også for længst udsolgt. Det foreløbige højdepunkt udkom som 'Danmarks Bjerge' på Forlaget Haase i 2015.

I al beskeden stod Roger Pihl også fadder til navnet Ejer Bjerge, da Stednavneudvalget godkendte navnet i 2011. For som han selv siger:

"Ejer Bjerge kan blive en mærkevare. Fremtiden tilhører de modige, de som tænker nyt og vover at skille sig ud. I en tid, hvor der er for meget af alle slags produkter, bliver historiefortælling vigtigere end nogensinde. Ejer Bjerge er et navn, som definerer både stedet og de, som bor der. Og som i kraft af sit navn giver muligheder, andre steder aldrig kan få."

Mød selveste fjeldkongen Roger Pihl, der på en underholdende måde og på et letforståeligt norsk vil fortælle os om vores klenodie, Ejer bjerge. Roger Pihl er for øvrigt æresmedlem i Ejer Bavnehøjs Venner.

Fødselsdagsfesten og foredraget foregår 3. oktober kl. 19.00 på Landsbyordningen Ejer Bavnehøj, Risvej 28 i Skanderborg. Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendigt til www.ejerbavnehoj.nemtilmeld.dk

Arrangør: Ejer Bjerge og Ejer Bavnehøjs Venner

www.ejerbjerge.dk

Publiceret 30 September 2018 10:00

SENESTE TV