Carla Sands i midten omgiver af borgmester Jørgen Gaarde og Rune Kier Nielsen fra Skanderborg Forsyning til venstre samt Martin Frausing Poulsen, bestyrelsesformand i Skanderborg Forsyning og Per Trøjbo, Senior Vice President i Kamstrup til højre. Foto: Kasper Hornbæk

Carla Sands i midten omgiver af borgmester Jørgen Gaarde og Rune Kier Nielsen fra Skanderborg Forsyning til venstre samt Martin Frausing Poulsen, bestyrelsesformand i Skanderborg Forsyning og Per Trøjbo, Senior Vice President i Kamstrup til højre. Foto: Kasper Hornbæk

AquaGlobe imponerede USA' ambassadør

Fredag lagde Carla Sands vejen forbi Skanderborg for at høre om det ypperste indenfor dansk vandteknologi

At Skanderborg er Danmarks svar på Silicon Valley når det handler om vandteknologi er også kommet den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands, for øre.

Fredag var hun derfor en tur forbi AquaGlobe, for at høre om det nyeste indenfor dansk vandteknologi. Borgmester Jørgen Gaarde tog imod og introducerede Carla Sands til AquaGlobe og viste rundt på stierne omkring Svanesø.

Desuden mødtes ambassadøren med Per Trøjbo, Senior Vice President i Kamstrup til en fælles snak om, hvad der får danske virksomheder til at udvide og etablere arbejdspladser i USA.

"Jeg er glad for at have fået denne mulighed for at besøge Skanderborg og lære mere om AquaGlobe og de mange fremragende danske vandteknologifirmaer, som holder til her. Når de virksomheder investerer i det amerikanske marked er de med til at skabe amerikanske arbejdspladser og introducere innovative teknologier til glæde for både Danmark og USA," sagde Carla Sands efter besøget.

Vandteknologi er en lokal styrkeposition

Danmark er kendt for vandteknologi og Østjylland er hjem for 60-70 procent af de danske vandteknologiske virksomheder. I Skanderborg Kommune er 15-20 procent af de private arbejdspladser i virksomheder, der arbejder med vandteknologi. En stor styrke i en tid, hvor verden mangler vand, hvor vandet forurenes, og hvor vandforsyning skal tage hensyn til verdens ressourcer.

"Det er af meget stor betydning for eksport af dansk vandteknologi, at vi i Danmark har et udstillingsvindue, hvor vi kan fremvise teknologi og vandløsninger i real life. Vi ser frem til, at AquaGlobe kommer til at være et Silicon Valley for vand i Østjylland," understregede Per Trøjbo.

Og et er netop AquaGlobes mission. Skanderborg Forsyning vil sammen med stærke virksomhedspartnere og forskningsinstitutioner udvikle, teste og demonstrere den nyeste bæredygtige danske vandteknologi for hele verden.

AquaGlobe ligger i Skanderborg Forsyning, der er ejet af kommunen. Det ser Jørgen Gaarde store muligheder i.

"Med AquaGlobe har Skanderborg mulighed for at skabe endnu flere arbejdspladser i vandvirksomhederne, der smitter af på for eksempel service, turisme og IT. Samtidigt kan vi skabe gode lokale vandløsninger som kommer borgerne til gode og som viser hele verden at vi kan realisere visionen bag verdensmålene," konstaterede han.

-bo

Publiceret 25 September 2018 10:30