Tenna Modin Hansen samler ind sammen med børnene Annastacia og Vctor. Foto: brie

Arkivfoto

Indsamling gav 10.400 kroner til sclerose

Ti lokale indsamlere var på gaden

Takket være 10 lokale indsamlere blev der søndag 9. september samlet i alt 10.400 kroner ind i Skanderborg og omegn. De dedikerede frivillige ringede på hjemme hos borgerne for at samle penge ind til forskning i sclerose, og de blev mødt af en fantastisk opbakning og støtte.

Sygdommen er fordoblet på bare 20 år, men det skal ny forskning nu være med til at stoppe.

Under overskriften ’Venner og familie mod sclerose’ sendte Scleroseforeningen i alt 3.000 frivillige folk på gaden i Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Hovedstaden for at samle ind til vigtig forskning.

Ny indsamlingsrekord

Det samlede indsamlingsresultat for alle byer i de tre regioner lyder i år på 3,8 millioner kroner.

”Vi er så taknemmelige for den massive opbakning, vi har mødt rundt om i landet. Både fra de mange tusind ildsjæle, der har været på gaden og samle ind - og fra alle de folk, der har åbnet døren derhjemme og givet et bidrag til vores indsamling. Hvert eneste bidrag tæller i den grad, når vi skal uddele penge til ny, vigtig forskning i sclerose. Det giver både os og alle dem, der har sclerose tæt inde på livet, nyt håb for en fremtid uden sclerose. Tusind tak til alle, der har gået en indsamlingsrute, givet et bidrag og hjulpet med at sprede vores budskab, ” siger Klaus Høm, som er direktør i Scleroseforeningen, i en pressemeddelelse.

Scleroseforeningen uddeler hvert år mere end 12 millioner kroner til danske og internationale forskningsprojekter.

Forskning skaber håb

Antallet af danskere med sclerose er fordoblet på bare 20 år, og der kommer fortsat 600-700 nye tilfælde hvert år. Derfor er ny forskning helt afgørende for at stoppe den negative udvikling.

Til næste år bliver Scleroseforeningens indsamling for første gang landsdækkende. Landsindsamlingen afholdes søndag 8. september 2019.

gs

Publiceret 13 September 2018 09:00