Maria Temponeras (Ø) er formand for det nye bæredygtighedsudvalg. Foto: Per Bille

Maria Temponeras (Ø) er formand for det nye bæredygtighedsudvalg. Foto: Per Bille

Nyt udvalg: Bæredygtighed er en fælles sag

Skanderborg Kommunes udvalg for bæredygtighed og cirkulær økonomi inviterer til kick-off-møde 17. september i Kulturhuset

For at sætte fut i den grønne omstilling har byrådet i Skanderborg Kommune – som en af de første herhjemme – nedsat et udvalg, som skal arbejde specifikt med bæredygtighed og cirkulær økonomi. Målet er udbrede kendskabet til bæredygtighed og principperne omkring cirkulær økonomi og at vise, hvad der findes af gode initiativer rundt omkring i kommunen.

Det nye udvalg er godt i gang med det indledende arbejde. En hjemmeside er på vej, hvor borgere og virksomheder kan dele deres erfaringer, og medlemmerne af udvalget er i gang med opstøve gode cases i deres respektive netværk.

Det første store arrangement finder sted 17. september kl. 17-18.30 i Kulturhuset i Skanderborg.

Her inviterer udvalget alle borgere til foredraget 'Sammen om bæredygtighed: Når lokale fællesskaber skaber forandring' med amerikanske Tina Clarke, der gennem årene har hjulpet mere end 200 lokalsamfund med at omstille sig til bæredygtighed og grøn økonomi.

"Tina Clarke har stor erfaring med lokale fællesskaber og kommer med en masse energi og engagement. Hvis man har lyst til at gøre noget bæredygtigt, men ikke rigtigt ved hvordan, så kan man få tips og inspiration til at komme godt i gang i sit lokalsamfund," siger formand for det nye opgaveudvalg, Maria Temponeras (Ø) i en pressemeddelelse.

Arbejdet i det særlige udvalg om bæredygtighed og cirkulær økonomi foregår det næste år og skal bl.a. munde ud i række konkrete anbefalinger til byrådet.

"Udvalgets vigtigste opgave er at inspirere og bringe folk sammen. Vi skal være med til at skabe videndeling, netværk og partnerskaber mellem aktive borgere, erhvervsliv og foreninger i kommunen. Vi skal understøtte borgernes og virksomhedernes egne tiltag inden for bæredygtighed og cirkulær økonomi og sprede de gode erfaringer," siger Maria Temponeras.

Borgere i udvalget

Ud over syv byrådspolitikere tæller udvalget erhvervsfolk, lokale eksperter og borgere fra forskellige områder af kommunen. En af dem, der har meldt sig, er Ditte Jensen fra Svejstrup, som også er formand for foreningen Liv i landsbyerne.

"Når en kommune tager initiativ til at fremtidssikre os og vores børn, vil jeg selvfølgelig gerne bakke op. Bæredygtighed er et emne, der ligger mig meget på sinde, og det nye udvalg harmonerer godt med nogle af de tiltag, der er rundt omkring i landsbyerne," siger Ditte Jensen i pressemeddelelsen.

Arrangementet foregår på engelsk – tolkning fra engelsk til dansk vil blive tilbudt. Det er gratis at deltage. Tilmelding senest 13. september.

jesl

Publiceret 12 September 2018 08:00