Man kan kommentere planerne for Smukfest og Dyrehaven på et borgermøde 20. september. Arkivfoto: Per Bille

Man kan kommentere planerne for Smukfest og Dyrehaven på et borgermøde 20. september. Arkivfoto: Per Bille

Dyrehave-planer:

Høringsperiode og nyt borgermøde

Af
Claus Sonne

Byrådet sagde i onsdags ja til den plan, det særlige udvalg for Dyrehaven har barslet med. Altså den plan, der blandt andet gør det muligt for Smukfest at flytte Bøgescenerne og udvide antallet af festivalgæster.

Derfor sendes planen nu i en offentlig høring, der bliver krydret med et borgermøde 20. september - tidspunktet kommer senere.

Byrådsmedlemmerne stod nærmest på nakken af hinanden for at rose det arbejde, som udvalget, med Jørgen Naut (S) i spidsen, har lavet. Og der er enighed om, at Smukfest er et meget vigtigt aktiv for Skanderborg Kommune.

Der var dog også kritiske indlæg. Mira Issa Bloch (AL) pegede på, at festivalen skal være mere bæredygtig, mens Anne Heeager (R) efterlyste større samspil mellem Smukfet og Kultur- og Musikskolen.

"Min stillingtagen til planen afhænger af borgermødet. Jeg er betænkelig ved at flytte scenen, og jeg forstår ikke, at man er nødt til at lukke flere gæster ind. Jeg tror, festivalen risikerer at sejre sig selv ihjel," lød det fra Martin Frausing Poulsen fra DF.

Publiceret 11 September 2018 08:00