Politikontrol onsdag og torsdag på festivalen satte flere Smukfest-busser i skammekrogen.

Politikontrol onsdag og torsdag satte flere Smukfest-busser i skammekrogen. Foto: Sonne Foto: Sonne

Busser trak masser af dårlige overskrifter

Igen i år havde Smukfest-busserne problemer med bremserne

Af
Claus Sonne

Smukfest Akkurat som tilfældet var i 2017, var der i år problemer med shuttlebusser, som dagligt fragter i tusindvis af gæster rundt på festivalen.

På åbningsdagen onsdag stod politiet klar med en kontrol cvirka midtvejs mellem Skovlunden og Sherwood, og det viste sig rent sikkerhedsmæssigt at være en god idé. En stor del af busserne fra PP Busser, der også leverede busser i 2017, havde nemlig fejl på bremserne og blev taget ud af drift. Og så hjalp det mindre, at PP Busser bedyrede, at alle busser var relativt nysynede.

Busproblemerne betød, at der opstod meget lange køer ved flere stoppesteder. Værst stod det til onsdag på Parkeringen. På KærligHeden blev køen så lang, at den lukkede af for adgangen til selve pladsen.

Hjælp fra Herning

Torsdag fik festivalledelsen dog nok og greb telefonen for at ringe til Herning Turist, der i løbet af få timer havde 20 busser på plads i Skanderborg. Og dermed var det slut med problemerne, der betød, at mange festivalgæster fik ekstra motion på de to meget varme dage. Det er der næppe nogen, der har taget skade af.

Publiceret 17 August 2018 07:36