Post Malone. Foto: Mike Madsen

Post Malone. Foto: Mike Madsen

Musikken: Hot eller not

Flere af topnavnene skuffede på Smukfest - mens andre bragede igennem. Der var dog også 'skjulte perler'.

Af
Claus Sonne

Smukfest Der er - og vil altid være - stort fokus på de musikalske topnavne, Smukfest henter til Skanderborg. Og 2018 blev ingen undtagelse.

Det er helt og aldeles umuligt at komme uden om, at Britney Spears var det navn på festivalen, der fik mest opmærksomhed.

Men den var hovedsageligt at negativ slags. Anmelderne kastede ord som 'freakshow', 'skandaløst ringe', 'kæmpe fiasko' og 'muligvis århundredes dårligste koncert' efter den 36-årige amerikaner, der i øvrigt udmærkede sig ved at have et team på 103 personer med - og kræve et spritnyt toilet samt seks strygepiger stillet til rådighed.

Britney Spears. Foto: Mike Madsen

Britney Spears. Foto: Mike Madsen

Men selvfølgelig: 103 personer kan jo have meget tøj, der skal stryges, selv om Spears selv havde så lidt tøj på på scenen, at en af anmelderne kaldte koncerten for en 'vovet gymnastikforestilling'.

Det hører med, at folk udvandrede fra koncerten i en sådan grad, at Horsensvej måtte afspærres for trafik, da den var fyldt med fodgængere.

Festivalens måske største navn, rapperen Kendric Lamar, slap bedre far sin optræden end Britney Spears, men anmelderne var lunkne i deres bedømmelse. 'Rutinemæssigt' var et ord, der gik igen.

Til gengæld fik Post Malone, 'den syngende' rapper, både publikum og anmelderne op at ringe. Malone, der var alene på scenen, var det af topnavnene, der kom bedst ud af Bøgeskoven. Det skyldes også, at teenageidolet Shawn Mendes i regnvejret ikke nåede helt ud over scenenkanten.

Kronprins som gæst

En koncert, der trak masser af overskrifter, blev leveret af Nephew. Ud over, at Simon Kvamm & Co. i den grad havde fat i publikum, fik man en gæst på scenen i form af en endog meget glad Kronprins Frederik, der var dommer i en sangkonkurrence,Simon Kvamm havde sat gang i. Det blev dog ikke til royal skønsang, kun til en række mindre royale armbevægelser...

Nephew. Foto: Mike Madsen

Nephew. Foto: Mike Madsen

De danske bands Suspekt og Saveus, der spillede på hver sin side af Post Malone, fik i den grad også fat i publikum. Suspekt hev endda Post Malone på scenen, hvor hans bidrag dog var at forsøge at tømme det fadølsanlæg, Suspekt havde med. Og den flinke mand delte med publikum.

Fat i folk havde legendariske Tom Jones også. Det kan godt være, at han nærmer sig de 80 år, men han er i den grad 'still going strong'. Og ja, der blev traditionen tro både kastet trusser og bh'er efter waliseren.

Tilskuerrekorder

Flest tilskuere - og flest i Smukfests' historie - var der til Kim Larsens koncert onsdag. Cirka 32.000 så og hørte med i det, mange festivalgæster gættede på var Larsens sidste omgang på Smukfest.

Anmeldelserne af Kim Larsens koncert stak i alle retninger, men publikum var ikke i tvivl.

Kim Larsen. Foto: Per Bille

Kim Larsen. Foto: Per Bille

Det var de heller ikke, da Thomas Helmig indtog Stjernescenen og trak cirka 22.000 tilhørere til. Hvilket er rekord for den scene.

Gode oplevelser

Og så var der alle de 'mindre' bands. UgeBladets skribenter kastede blandt andet rosende ord efter Mew, Benal, WhoMadeWho samt Queen Machine.

En af de måske største overraskelser blev leveret af en Smukfest-debutant, nemlig Birthe Kjær., der fik masser af ros for sin optræden i P3 Teltet. Den var der næppe ret mange, der havde set komme.

Publiceret 13 August 2018 11:45