Smukfesten startede ud med temperaturer, der tangerede varmerekorden, men...! Foto: Per Bille

Smukfesten startede ud med temperaturer, der tangerede varmerekorden, men...! Foto: Per Bille

Ekstremernes festival - men stadig lige SMUKT!

Årets smukfest vil blive husket for et skift fra ekstrem varme til ekstrem regn og blæst overnight. I medierne fyldte shuttlebusserne og Britney en del, mens Kim Larsen fyldte ekstremt meget på festivalpladsen og satte publikumsrekord foran Bøgescenerne

Af
Grethe Bo Madsen

smukfest Vist har der været meget larm om Smuk-butikken i år. Mest fordi det virkelig kan få os op i det røde felt, når hjulene på festivalbussen mod forventning ikke drejer fejlfrit rundt som forventet.

Det gjorde de helt bogstaveligt ikke for festivalens hyrede busselskab, PP, der både onsdag og torsdag havde busser, der fik det røde kort af politiet efter sikkerhedskontrol.

Problemerne ophørte torsdag ud på eftermiddagen, da Smukledelsens tålmodighed slap op, og 20 busser fra Herning Turist trillede festivalgæsterne til undsætning.

Inden da var Smukfesten startet perfekt ud ud med vanlig larm på KærligHeden og forfest, der i år var tilsat skyhøje temperaturer.

På festivalpladsens åbningsdag onsdag fik varmegraderne endda et ekstra nøk opad og tangerede varmerekorden, blot for at skifte brat torsdag aften til en anden slags larm som i skybrud og torden.

Festivalgæsterne skiftede i rekordfart fra t-shirts og sandaler til regnslag og gummistøvler - og senere til tykke bluser og vindjakker.

Fredag morgen blæste stormen Johanne med voldsomme vindstød af orkanstyrke ind over festen og hamrede en knytnæve ned midt i KærligHeden. Her væltede indgangsportalen ned over en campingvagt, der mirakuløst overlevede, men brækkede hoften, mens en anden fik knubs.

Ingen Smukfest uden larm over festivalens valg af kunstnere. Var Britney egentlig så dårlig eller fremførte hun et velkoreograferet show, præcis som de DJ's, der holder de mest udholdende festivalgæster oppe på dansebenene til ud på de små timer?

Der var godt nok mange, der udvandrede - endda i en sådan grad at politiet måtte træde til og hjælpe med at afvikle trafikken, da hundredvis af smuklinger vandrede midt på Horsensvej ud til KærligHeden.

Men der var stadig trængsel foran Bøgescenerne, og dem der blev, fik sig en anderledes oplevelse under bøgekronerne.

Larm kom der også fra struberne af de 32.000 gæster, der som sardiner i en dåse gange ti stimlede sammen foran Bøgescenerne til Kim Larsens koncert og skrålede med på samtlige numre fra start til slut.

En larmende cadeau til en ældre herre, der siddende i en stol kort og godt satte publikumsrekord for Bøgescenerne.

Vi har skrevet det før. En skønhedsplet kan ikke ødelægge en smuk fest. I år kan det så tilføjes, at flere skønhedspletter faktisk heller ikke ødelægger indtrykket af en en smuk fest i bøgeskoven.

Det er lidt ligesom et ekstra spicy krydderi. Nogen kan lide det, andre kan ikke. We like it hot!

Årets festival sluttede med skylle på skylle og et markant temperaturdyk. Foto: Per Bille

Årets festival sluttede med skylle på skylle og et markant temperaturdyk. Foto: Per Bille

Publiceret 13 August 2018 18:00