WhoMadeWho skruede alt op på 11

Der blev ikke sparet på resurserne, da WhoMadeWho dominerede scenen på Danmarks Smukkeste Festival

Af
Thomas Meisel Rasmussen

Det var en stresstest af teltpløkkerne i P3-teltet, da WhoMadeWho truede med at blæse teltdugen af lørdag aften på Smukfest.

Iklædt hvad der lignede møbelpolstring omstruktureret til munkeklæder kom bandmedlemmerne på scenen til pulserende elektroniske beats.

WhoMadeWho er ikke blege for at bryde konventionerne, når det kommer til genrer. Musikken kan bedst beskrives som en bastard af indie, skæv electro og lige-ud-ad-landevejen rock & rul.

Nærkontakt af tredje grad

I et intimt øjeblik under sjæleren Below the Cherry Moon, befandt bassist og vokalist Thomas Høffding sig pludselig midt ude blandt publikum. Det blev til flere omfavninger, mens han langsomt gik gennem publikumsrækkerne, og i sidste ende blev løftet op, så dem på de bagerste række også kunne se.

Jeppe Kjellberg brugte et mere eksplosivt nummer til at crowdsurfe på ryggen, som dasede han i Det Døde hav.

Dødt er dog det absolut sidste, man kan sige om publikum under koncerten. Hænderne var i vejret, og der blev danset igennem fra start til slut, selvom intensiteten fra bandets side af konstant fik et nøk opad. Gæsterne på Smukfest var mere end parate til at følge WhoMadeWho op i stratosfæriske højder til en af de bedste koncerter på festivalen i år.

Publiceret 12 August 2018 16:30