Pop- og punkdronninger fik Polka Verner Legatet

Birthe Kjær og Mø fik hver 100.000 kr. i form af Smukfests hæderspris for deres markante, musikalske bidrag

Af
Claus Sonne

Under hver festival tildeles en eller flere personer Polka Verner Legatet. Og mens det sidste år var humoren, der blev hædret, gik prisen i år til to af de mests markante kvindelige danske sangere: Birthe Kjær og Mø.

"Det kan godt virke som om, at der er langt fra Mø's 'Fisse i dit fjæs' til Birthe Kjærs 'Jeg går aldrig til bal uden trusser', så tror vi alligevel, at disse kvinder har mere til fælles, end man umiddelbart skulle tro," sagde Smukfests-formand Poul Martin Bonde med henvisning til sange fra de to sangerinders fortid.

"De er forskellige i alder og og deres musikalske udtryk, men de står begge for dedikation og hårdt arbejde," sagde Bonde.

Birthe Kjær, der kom næsten direkte fra en særdeles vellykket koncert og til prisuddelingen, var naturligt glad.

"Det er en stor ære og en fantastisk dag," lød det fra ikonet, der for første gang spillede på Smukfest.

Mø, der modsat sin koncert onsdag aften ikke ankom i bankrøveroutfit til prisoverrækkelsen, udtrykte stolthed over at være tildelt prisen.

"Der er så mange seje kunstnere, der har fået den her pris, og nu står jeg her sammen med en rigtig bad-ass legende i form af Birthe Kjær," lød det fra den fynske sangerinde.

To to prisvindere med de to prisoverrækkere og stiftere af Polka Verner Legatet. Foto: Per Bille

To to prisvindere med de to prisoverrækkere og stiftere af Polka Verner Legatet. Foto: Per Bille

Pris for 17. gang

Det er 17. gang, at Polka Verner Legatet uddeles. Legatpuljen er på 200.000 kroner.

Legatet er stiftet af Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt, der var til stede og overrakte priserne.

Polka Verner var trommeslager i Erling Erlang & Trio og døde af kræft i foråret 2003. Han blev 46 år.

Da Kirsten Lehfeldt og Søs Egelind modtog Smukfestprisen i 2002, besluttede de at bruge pengene på at opmuntre Polka Verner. Og da han døde, gik Egelind og Lehfeldt sammen med Smukfest om at Polka Verner Legatet til en fast tradition.

Publiceret 09 August 2018 22:30

SENESTE TV

Debat: Støt op!

Det kan godt være, at det er som at slå i en dyne, men alligevel er det meget vigtigt at møde op, når der indkaldes til borgermøde vedr. Regionens besparelse på busserne. I hvert fald vil vi i Dansk Folkeparti i Skanderborg gøre alt for at støtte op om den 'folkebevægelse', der er ved at opstå imod Region Midts nedlæggelser af buslinjer.

Debat: Kollektiv trafik er ikke kun blå busser

Endnu engang må vi desværre konstatere, at Regionen fralægger sig ethvert ansvar over for os, som ikke er bosat i de store byer. Man har fået skyklapper på, over for den udvikling der sker i landsbyerne. For ikke ret mange dage siden, fremlagde landsbyerne i Skanderborg deres fremtidsplaner for byrådet. Samtlige byer ønskede en udvikling, hvor der bl.a. skulle flytte nye borgere til, for at bevare foreningslivet, butikkerne og skolerne.

I Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg er vi meget bekymrede for Regionsrådets beslutning, om at skære ned på den offentlige transport, der i stedet for udvikling, vil fremme afvikling i landområderne.

Så vores opfordring skal være, at så mange borgere som muligt støtter op om de 'folkemøder', der bliver afholdt i den kommende tid, blandt andet i Herskind 22 oktober.