Tørken slår 2.000 kommunale træer ihjel

Et par tusind nyplantede træer i Dyrehaven overlever ikke tørken - på Nørregade ydes træer førstehjælp

Af
Jørgen Bollerup Hansen

I små tre uger har træerne i midterrabatten i Nørregade i Skanderborg haft en plastsæk med kunstig vanding monteret. Det sørgede kommunens naturafdeling for, da de så, at en af træerne i alleen havde smidt alle blade. Et klart tegn på krise.

"Vi monterede kunstig vanding med sække, som vi fylder to gange om ugen. Vi kunne ikke helt forstå det, da der er andre træer i samme række, der står et sted, hvor midterrabatten er endnu smallere, som klarer tørken. Men det er nok jordbundforholdene, der er forskellig," siger Flemming Steen Jensen, der er ansvarlig for det grønne område.

Det er så også det eneste sted i kommunen, det har været nødvendigt at yde førstehjælp til så store træer. Derimod er der flere steder, hvor nyplantede træer allerede er bukket under.

"Vi har i vinter plantet en masse nye træer i Dyrehaven - bøg, lærk og eg, og de er døde, så vi er nødt til at plante nye træer til efteråret. Det drejer sig om cirka 2.000 træer," siger Flemming Steen Jensen.

Flemming Jensen vurderer, at træerne på Vroldvej ikke overlever. Foto: Boll-

Flemming Jensen vurderer, at træerne på Vroldvej ikke overlever. Foto: Boll-

"Det er også gået hårdt ud over de bøgepur, vi har plantet i de nye midterrabatter på Vroldvej. De er alle døde," vurderer han. Tørken har også indvirkning på behovet for græsslåning.

"Vi plejer at have fire mand på fuld tid til at slå græs,. Nu har ikke engang en på fuld tid. Men græsset skal nok klare sig. Når der kommer regn, vokset det igen," siger han.

Publiceret 18 July 2018 08:00

SENESTE TV

Debat: Støt op!

Det kan godt være, at det er som at slå i en dyne, men alligevel er det meget vigtigt at møde op, når der indkaldes til borgermøde vedr. Regionens besparelse på busserne. I hvert fald vil vi i Dansk Folkeparti i Skanderborg gøre alt for at støtte op om den 'folkebevægelse', der er ved at opstå imod Region Midts nedlæggelser af buslinjer.

Debat: Kollektiv trafik er ikke kun blå busser

Endnu engang må vi desværre konstatere, at Regionen fralægger sig ethvert ansvar over for os, som ikke er bosat i de store byer. Man har fået skyklapper på, over for den udvikling der sker i landsbyerne. For ikke ret mange dage siden, fremlagde landsbyerne i Skanderborg deres fremtidsplaner for byrådet. Samtlige byer ønskede en udvikling, hvor der bl.a. skulle flytte nye borgere til, for at bevare foreningslivet, butikkerne og skolerne.

I Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg er vi meget bekymrede for Regionsrådets beslutning, om at skære ned på den offentlige transport, der i stedet for udvikling, vil fremme afvikling i landområderne.

Så vores opfordring skal være, at så mange borgere som muligt støtter op om de 'folkemøder', der bliver afholdt i den kommende tid, blandt andet i Herskind 22 oktober.