Der er udstedt badeforbud

Der er nu badeforbud ved Stilling Sø - andre steder advarer kommunen mod algeforekomster

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Især i Skanderborg Sø og i Stilling-Solbjerg Sø kan man tydeligt se alge-kolonier i vandoverfladen, men indtil mandag formiddag var der aktuelt ikke "mange nok" til at udgøre en risiko.

Men kort før middag mandag udstedte Skanderborg Kommune er badeforbud i Stilling Sø.

Forinden havde miljøsagsbehandler Pernille Groth pointeret, at vindforholdene hurtigt kan ændre på situationen. Og det gjorde de.

"Det ser slemt ud ved Stilling Strand nu, så vi er nødt til at udstede et badeforbud," siger hun.

Andre steder lyder rådet:

"Tag altid selv bestik af situationen, inden du hopper i vandet. Et godt råd er: Står du i vand til knæene, skal du undlade at bade, hvis du ikke kan se dine fødder igennem vandet," siger hun.

Algeforekomster, der ligger som en film i vandoverfladen, bør man også holde hunde og børn væk fra.

"Algerne kan sætte sig i pelsen på en hund, og hvis den bagefter slikker sig ren, er det ikke så smart," siger hun.

"Som vejret er, følger vi forholdene dagligt. Og man kan til enhver tid blive opdateret om algeudviklingen på kommunens hjemmeside," siger Pernille Groth.

Er det ikke overraskende, at algeforekomsterne ikke er værre med den sommer, vi har haft?

"Vi har talt om det, og en forklaring kan være, at vi heller ikke har haft ret megen nedbør, så der har været færre overløb. Men der er ikke nogen enkel forklaring. Algeproblemet er ofte senere på sommeren, og det kan hurtigt skifte," siger hun.

Publiceret 16 July 2018 11:45

SENESTE TV

Debat: Støt op!

Det kan godt være, at det er som at slå i en dyne, men alligevel er det meget vigtigt at møde op, når der indkaldes til borgermøde vedr. Regionens besparelse på busserne. I hvert fald vil vi i Dansk Folkeparti i Skanderborg gøre alt for at støtte op om den 'folkebevægelse', der er ved at opstå imod Region Midts nedlæggelser af buslinjer.

Debat: Kollektiv trafik er ikke kun blå busser

Endnu engang må vi desværre konstatere, at Regionen fralægger sig ethvert ansvar over for os, som ikke er bosat i de store byer. Man har fået skyklapper på, over for den udvikling der sker i landsbyerne. For ikke ret mange dage siden, fremlagde landsbyerne i Skanderborg deres fremtidsplaner for byrådet. Samtlige byer ønskede en udvikling, hvor der bl.a. skulle flytte nye borgere til, for at bevare foreningslivet, butikkerne og skolerne.

I Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg er vi meget bekymrede for Regionsrådets beslutning, om at skære ned på den offentlige transport, der i stedet for udvikling, vil fremme afvikling i landområderne.

Så vores opfordring skal være, at så mange borgere som muligt støtter op om de 'folkemøder', der bliver afholdt i den kommende tid, blandt andet i Herskind 22 oktober.