"Tusind tak for alt! Kæmpe stort tillykke med jeres huer; jeg håber, I får en helt fantastisk og uforglemmelig studentertid, og jeg ønsker jer alt det bedste i fremtiden," sagde Anne Nüchel Knudsen fra HHX. Foto: SCU

Student: "Vi har også sat vores præg"

HHX-student stod for elevtalen på SCU

Af
Anne Nüchel Knudsen fra HHX student fra Skanderborg–Odder Center for Uddannelse

Ved dimissionsfesten på Skanderborg Odder Center for Uddannelse (SCU) holdt Anne Nüchel Knudsen fra HHX en elevtale, som vi her bringer et uddrag af:

"Kære studenter. Endelig kom den længe ventede dag! I dag er dagen, hvor vi går fra at være studerende til studenter; og hvor er det dejligt endelig at kunne kalde os det!

Jeg er meget beæret over, at have fået æren at holde denne tale i dag både på vegne af jer; og til jer.

For godt og vel 3 år siden startede jeg her på SCU, det daværende SOH, med kriller i maven og spændt på, hvad de kommende 3 år skulle bringe; og jeg er helt sikker på, at jeg ikke var den eneste, der havde det sådan. Det nervepirrende øjeblik hvor man skulle møde sine nye klassekammerater for første gang, og man skulle klappes ned af trappen af de andre elever på skolen. Men; det hele gik jo heldigvis over al forventning, og vi har nu endelig nået målstregen!

Til trods for hårde perioder med mange lektier, store opgaver og mange deadlines har vi alligevel haft tid til at skabe gode og sjove minder i vores tid her på skolen.

Vi har oplevet store forandring på skolen såsom ændring af skolens navn, men også ændringer i fællesskabet, som er blevet styrket mere og mere for hvert år der er gået på skolen; både imellem årgangene, men også imellem de forskellige uddannelser. Vi har holdt fede fester og fredagscaféer sammen, været på spændende studieture til mange forskellige og spændende destinationer bl.a. Kina, Dublin, Berlin og København. Men vi har også deltaget og haft det sjovt omkring de mere sociale arrangementer på skolen såsom det imponerende lucia-optog, valentine-eventet, påskeægsjagten og juleklippekonkurrencen.

Men selvom denne periode primært kommer til at handle om os, så er det ikke kun os selv vi kan takke for at vi sidder her i dag. For hvis det ikke havde været for den store opbakning, vi har modtaget gennem vores studietid, ja, så havde vi nok ikke stået her i dag.

Først og fremmest bør vi derfor takke vores forældre, venner og familie for både at være her i dag, men også for at støtte os; både igennem vores uddannelse men også generelt i livet.

Derudover fortjener vores fantastiske lærerteam også et kæmpe tak, for deres tål-modighed, støtte og hjælpsomhed. Selvom vi har stillet en del dumme spørgsmål, glemt at høre efter eller ”glemt” at lave lektier, har i alligevel altid stået klar med en hjælpende hånd eller et klap på skulderen, hvis det var det man havde brug for. Derfor vil jeg gerne, både på mine egne vegne men også de andre elevers vegne, sige jer tusind tak, for den store indsats i har ydet under vores uddannelse. Uden jer havde vi under ingen omstændigheder stået her i dag.

Der skal selvfølgelig også lyde et kæmpe tak til skolens øvrige personale. Alt fra kan-tinemedarbejdere, som har serveret tiltrængt kaffe til os om morgenen, pedellerne som har sørget for vi kunne holde varmen, administrationen som har sørget for alt det praktisk og IT-folk som har kunnet hjælpe os med computerproblemer, når det virkelig har brændt på. I har alle været med til at danne rammerne for et helt fanta-stisk studiemiljø på SCU, så jer skal der også lyde et stort tak til!

"Men; i sidste ende er det jo os selv vi skal takke. Vi har overkommet udfordrende opgaver, uendelige lektiemængder og stresset fra karakterpresset; og alt dette samtidigt med, at vi har forsøgt at finde ud af hvem vi er, hvem vi vil være og hvad vi vil. Dette leder jo selvfølgelig frem til, at studentertiden jo desværre ikke varer ved, og når vi en dag lægger huen på hylden og skal videre ud i den store verden, bliver det en helt anden hverdag, end dén vi er vant til. Det bliver en hverdag uden lectio, morgenkaffe i kantinen og fraværsprotokol.

Der er derfor nok mange, der kommer til at stå med samme følelse, som dengang vi startede her på skolen, med kriller i maven og nervøs for hvad fremtiden bringer. For nogle er det måske første gang, at de står uden en reel plan efter sommerferien og første gang, at hverdagen ikke skal styres af et skema. Det bliver da naturligvis lidt skræmmende og anderledes, men jeg er helt sikker på vi nok skal klare det; nøjagtig ligesom vi klarede dette!

For mange ligger planerne allerede fast. Nogle rejser til udlandet for at arbejde, andre bliver hjemme for at gøre det samme. Nogle skal ud og rejse for at opleve verdenen og andre kulturer, og andre skal læse videre på en videregående uddannelse.

Jeg er sikker på, at vi nok alle sammen skal klare os helt fantastisk; men for nu har vi fået hue på og er uovervindelige for en stund; og det skal vi selvfølgelig nyde. Så falder det hele nok på plads på et tidspunkt!

I dag forlader vi en skole, som har givet os så utrolig meget, men jeg bilder også mig selv ind, at vi også har sat vores præg her og været med til at udvikle den. Vi har klaret os i gennem 2 og for de fleste 3 gode, men også udfordrende år, og vi er nu rustet til at klare os igennem de næste mange. Vi har gennem de sidste år været medstuderen, og allervigtigst venner, og vi kan nu fejre denne helt fantastiske milepæl sammen!"

Publiceret 10 July 2018 08:30