Camilla Bendixen og Carsten Wyrle tog livtag med et par alt for travle hverdage og flyttede til Høver, hvor de driver den grafiske virksomhed CC Media og stortrives. Foto: Sonne

Camilla Bendixen og Carsten Wyrle tog livtag med et par alt for travle hverdage og flyttede til Høver, hvor de driver den grafiske virksomhed CC Media og stortrives. Foto: Sonne

Fra hippe Ørestad til hyggelige Høver

Camilla og Carsten trak stikket på en fortravlet hverdag, sagde op og flyttede til Høver. Og de er vilde med det

Af
Claus Sonne

De er lige så glade indeni, som de ser ud udenpå, 40-årige Camilla Bendixen og 43-årige Carsten Wyrle, som de sidder der ved bordet med kaffe i henholdsvis kop og Batman-krus - som indehavere af den grafiske virksomhed CC Media. Men det har kostet omend ikke blod, så sved og tårer at nå frem.

De to møder hinanden i 2016 og bliver kærester. Camilla bor med sine to piger i Ørestad på kanten af København, Carsten i Harlev med sine to drenge og med arbejdsopgaver i København.

"Egentlig passede det mig fint med et langdistanceforhold. Jeg havde rygende travlt på arbejde som grafisk chef, med mine piger, min lånehest og flere andre ting. Dybest set mente jeg ikke, at der var tid til en kæreste, men Carsten fik mig overbevist," fortæller Camilla.

Ned med et brag

I foråret 2017 betaler hun prisen for det opskruede tempo. Kroppen siger fra på den stress-grimme måde.

"Pludselig har jeg en hverdag med fosterstilling, læge, psykolog og psykiater. Jeg går ned med et brag og er i en helt anden verden, hvor det eneste, jeg magter, er at stå op, få pigerne sendt i skole og lave aftensmad til dem" fortæller Camilla.

Carsten, der selv har været i samme situation, havde set det komme.

"Vi var ved at knokle os selv ihjel begge to. Simpelthen," konstaterer han.

På et tidspunkt kigger Camilla og Carsten hinanden dybt i øjnene og bliver enige om, at deres liv skal ændres radikalt.

"Ingen af os kan leve med, at vi er så dårlige rollemodeller for vores børn, hinanden - ja, alle. Så vi beslutter at flytte sammen i Jylland. For mig betyder det, at jeg kommer tættere på min familie, men det betyder også, at jeg skal rykke mine piger på 7 og 9 ud af deres faste rammer. Det giver søvnløse nætter og mange bekymringer, men i efteråret 2017 gør vi det og rykker til Høver, hvor Carsten har spottet et hus," fortæller Camilla.

Det skal dog med, at selve flytningen til Høver ikke var nogen dans på roser. Efter at have fået flyttet sit habengut fra det københavnske måtte en stadig stressramt Camilla overtage flytningen af Carstens ting fra huset i Harlev.

"Han var så smart at få en diskusprolaps, lige da vi var flyttet sammen. Så der stod jeg med stress, fire børn og et hus, der skulle tømmes," ler Camilla..

Det var den helt, helt rigtige beslutning for både mig og mine piger, der stortrives, selv om vi virkelig har været ude i et kulturskifte.

Camilla Bendixen

Den rigtige beslutning

Et halvt års tid efter kan regnskabet så gøres op.

"Det var den helt, helt rigtige beslutning for både mig og mine piger, der stortrives, selv om vi virkelig har været ude i et kulturskifte. Det er helt vildt så stor forskel, der er på at bo i hippe Ørestad og hyggelig Høver, men vi er alle sammen blevet lykkeligere. Jeg vil gå så vidt som til at sige, at jeg har fået nogle helt andre børn," siger Camilla med et smil.

Smilet bliver på ansigtet, når forskellige på at i Ørestad og Høver skal beskrives

"Før vidste jeg dårligt nok, hvem mine naboer var. I Høver er det lige modsat. Alle kender hinanden på den gode måde. Folk hjælper hinanden. Vi har hver uge fællesspisning med en af genboer, og flere gange om året spiser folk sammen i Beboerhuset," fortæller Camilla og tilføjer:

"Jeg er en hestepige og har altid godt kunnet tænke mig at bo på landet. Men jeg fik opbygget en hverdag, hvor der slet ikke var tid til at reflektere over tingene, hvor det bare kørte ud over stepperne. Nu bor jeg på landet - og har en hest - og det er fantastisk. og jeg har vænnet mig til, at jeg ikke kan købe ind i Bilka døgnet rundt, men rent faktisk skal nå i Fakta inden lukketid."

Vild beslutning

Carsten tøver ikke med at kalde parrets beslutning for pænt vild.

"Vi sagde begge vore jobs op og fjernede dermed helt det økonomiske gulvtæppe under os. Det var nødvendigt, at vi gjorde noget drastisk, men jeg indrømmer gerne, at det var vildt at gå ind og sige sit job op uden at have noget sikkert liggende forude," siger han og fortsætter:

"Beslutningen gjorde imidlertid, at vi fik muligheden for at opbygge både et privat- og et arbejdsliv ud fra de kerneværdier, vil vil have i vores liv.

Som sagt, så gjort. Som en konsekvens arbejder hverken Camilla eller Carsten mere end 30 timer om ugen. Det giver blandt andet tid til at være sammen med Camillas 'fastboende' piger samt samt Carstens drenge, der rykker ind i rækkehuset i Høver hver anden uge."

Beslutningen gjorde imidlertid, at vi fik muligheden for at opbygge både et privat- og et arbejdsliv ud fra de kerneværdier, vil vil have i vores liv

Carsten Wyrle

Det hele værd

"Der er ingen tvivl om, at vi satte rigtigt meget på spil med de beslutninger, vi tog. Men det har været det hele værd, og vi kan gå i seng med den bedste fornemmelse i maven," siger Carsten.

"Vi har fundet prioriteterne i vores liv, og vi vil være gode mennesker og skabe glæde," siger han og suppleres af Camilla.

"Børn har mere brug for nærvær og kærlighed end en ny Playstation. Vi har vel aldrig har færre penge, end vi har nu, men vi har til gengæld aldrig været lykkeligere," siger hun.

Grønt fokus

Parrets tilgang til livet har også smittet af på deres arbejdsliv. CC Media, som de driver sammen, har fokus på bæredygtighed. Camilla og Carsten tilbyde grafiske løsning og branding med et grønt fokus.

Det betyder eksempelvis, at de benytter 100 procent bionedbrydeligt trykmateriale og genbruger træ til messer og genanvender roll-ups.

"Vores koncept handler om både social og miljømæssig bæredygtighed, og vi kan mærke, at det er noget, som flere og flere virksomheder får øjnene op for. Vi går ikke på kompromis med vores koncept hverken job- eller familiemæssigt," siger Carsten.

Hvad er moralen i jeres historie?

"Der er vel flere. Man skal leve sine drømme ud og turde springe ud i noget, selv om man ikke kan se bunden. Man skal tude at gøre det, der giver mening for en selv og ikke bare gøre det, som normen siger, for pludselig ender man et sted, man ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig. Stress er ikke for tøsedrenge, men jeg vælger at se det som en lektie i livet ved viden, at stress stadig er et kæmpe tabu for mange," lyder det fra Camilla.

Publiceret 07 July 2018 11:45