Finn Damgaard har købt bygningen, hvor den tidligere politistation holdt til, af statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme. Foto: Erland Rasmussen

Finn Damgaard har købt bygningen, hvor den tidligere politistation holdt til, af statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme. Foto: Erland Rasmussen

Politistation: Ny rolle som Skanderborg Væksthus

Finn Damgaard indretter den gamle politistation til erhvervslejemål

Af
Erland Rasmussen

Fra 1. januar 2019 kommer de første erhvervslokaler i Skanderborg Væksthus i spil. Til den tid regner den nye ejer af bygningen, Damgaard Ejendomme A/S, nemlig at være klar med de første etaper af istandsættelsen af den i alt 1296 kvadratmeter store, markante Skanderborg-bygning, der tidligere husede byens politistation.

"Jeg glæder mig utroligt over, at det er lykkedes at købe Politigården, der er en smuk ejendom, som vi rigtig gerne har villet have i porteføljen," kommenterer Finn Damgaard.

Damgaard Ejendomme har været inde i forhandlinger med Freja Ejendomme, som er statens ejendomsselskab, siden bygningerne på Adelgade blev sat til salg.

"Vi har forhandlet med Freja gennem længere tid. Bygningerne har været til salg i langt over et år, og vi var med fra starten. Men vi har skullet have enderne til at mødes, og det blev så nu," konstaterer Finn Damgaard.

Damgaard ønsker ikke at nævne en købspris for ejendommen.

"Vi har fået den til en fornuftig pris, så vi også kan putte en del penge i det. Men vores vurdering er, at vi kan lave en god forretning," siger Finn Damgaard.

Dermed hentyder direktøren til istandsættelsen af ejendommen. Her vil Finn Damgaard dog godt røbe, at han forventer at investere to til tre millioner kroner på at gøre bygningen klar til lejere.

De største udgifter bliver indvendigt med udgifter til maling, gulvtæpper, badeværelser og flytning af nogle vægge. Her har Finn Damgaard blandt også en ide om at bevare de tunge tremmedøre af jern fra detentionen, fordi det vil gøre den historiske bygning endnu mere autentisk for kommende lejere.

Udvendigt er bygningen fredet, så her skal vinduer blot sættes i stand og males, ligesom der er en smule murværk et par steder, der skal skiftes. Men bygnigen er generelt i fin stand. "Vi vil naturligvis tale med fredningsmyndighederne om vore ønsker, og vi har allerede en dato på et møde med Slots- og Kulturstyrelsen om det," oplyser Finn Damgaard.

Det er sådan set konceptet fra Ry Væksthus, som Damgaard Ejendomme har planer om at føre ud i livet i den nyerhvervede, historiske bygning i Skanderborg.

"Skanderborg Væksthus bliver erhvervslejemål, hvor man kan leje kontorer eller en hel etage, og hvor flere virksomheder så deles om fællesfaciliteter som kantine, toiletter og møderum," siger Finn Damgaard og nævner blandt andet den flotte og fredede, tidligere byrådssal.

Damgaard Ejendomme taler allerede med fem virksomheder, der er interesseret i lejemål. Hvor mange virksomheder, der ender med at flytte ind, afhænger naturligvis af deres pladsbehov.

Som ny ejer af den gamle politistation skal Damgaard Ejendomme i samarbejde med Skanderborg Kommune også deltage i den forskønnelse af torvet, der skal ske, når også byggeriet hos naboen, Rådhusgården, går i gang.

I den forbindelse vil Finn Damgaard i første omgang sænke væggen markant til gården i den gamle politistation. Det vil medvirke til, at der skabes meget mere luft mod torvet og over mod naboen.

Publiceret 05 July 2018 11:45