"Det tidligere rådhus (til venstre) er væk, og grunden kan ses i sammenhæng med et nyt plejecenter," sagde borgmester Jørgen Gaarde. Arkivfoto: Bollerup

Nyt plejehjem i Galten: Nu bliver der sat tal på antallet af plejeboliger

Alternativet kom med en advarsel om, at byggeriet ikke må ske på bekostning af andre grupper af borgere

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Nu begynder Skanderborg Kommunes ældreområde på forundersøgelserne for byggeriet af nye plejeboliger i Galten omkring Tjørnehaven, Bøgehaven og eventuelt Servicecenter Galten.

Byrådet har afsat 1,3 mio. kr. til det indledende arbejde, og sagt god for, at det nu kan gå i gang.

Det handler blandt andet om at finde ud af, hvor mange plejeboliger, der bliver brug for - og derfor skal bygges. Der skal også tages stilling til hvilke funktioner, byggeriet skal omfatte, og udbudsformen.

"Vi er på vej ind i den fase, hvor vi skal inddrage eksterne rådgivere, der blandt andet skal vejlede os om byggeriet volume," sagde formanden for Socialudvalget, Anders Laugesen (V), da byrådet fik forelagt sagen.

Kom med en advarsel

Mia Issa Bloch (Å) kom i den forbindelse med en advarsel til byrådet.

"Der bliver pres på kommunens anlægsbudget næste år, da vi har brug for at bygge skoler, daginstitutioner og institutioner for psykisk syge. Det er mit indtryk, at ældre bliver prioriteret højere end andre. Byggeriet af et nyt plejecenter må ikke ske på bekostning af andre," sagde hun.

Det fik John Haarup Laursen (DF) til at reagere.

"Ældre er også svage og syge. Det er en lidt skidt holdning ikke at ville prioritere dem" sagde han.

Borgmester Jørgen Gaarde (S) tog også afstand fra, at byggeriet af plejecentret sker på bekostning af andre.

"Så kunne man tage den debat hver eneste gang, vi bruger penge," sagde han.

Der er en tidsplan

Jørgen Gaarde fokuserede i stedet på, at byggeriet kan inddrage de muligheder, der er i den ledige nabogrund, hvor det tidligere rådhus er væk.

Fra december til juni 2019 skal byggeriet programmeres, og i den fase vil der ske inddragelse af borgere, brugere og medarbejdere. Fra marts til oktober 2019 ventes plangrundlaget på plads. Derpå udbud. Så kan byggeriet gå i gang marts 2020 og stå færdig i december 2021.

Publiceret 14 June 2018 18:00

SENESTE TV