Nej tak til Burka, Kongehus og rygelov: Lokal VU-formand kritiserede Venstre

VU er blandt andet utilfreds med burkaforbud, Kongehuset og rygeloven

Af
Claus Sonne

Den lokale VU-formand Malthe Taankvist gav i sin tale Grundlovsdag 'voksen-Venstre' en bredside af kritik.

"I Venstres Ungdom kæmper vi for at sikre den den personlige frihed for alle mennesker - og ikke kun for folk med samme hudfarve, religion og etnicitet som os. Den personlige frihed kan nemlig ikke reduceres til kun at gælde for visse mennesker, for hvad er den så værd," spurgte Malthe Taankvist de cirka 125 fremmødte.

Ordene omhandlede det, der i folkemunde er døbt burka-forbuddet, og Malthe Taankvist kritiserede også Venstre for, hvad han kaldte frihedsindskrænkende lovgivninger i forhold til rygeloven og sessionslogning.

"Det bliver grundlæggende sværere for mig at lægge navn til Venstre, når vi blandt andet vil bestemme, hvordan folk skal gå klædt," sagde han.

På listen over punkter, VU gerne ser gennemført, finder man blandt andet en afskaffelsen af Kongehuset, en tilbagerulning af rygeloven samt en legalisering af cannabis, fremgik det af grundlovstalen.

Publiceret 14 June 2018 08:00

SENESTE TV

Debat: Støt op!

Det kan godt være, at det er som at slå i en dyne, men alligevel er det meget vigtigt at møde op, når der indkaldes til borgermøde vedr. Regionens besparelse på busserne. I hvert fald vil vi i Dansk Folkeparti i Skanderborg gøre alt for at støtte op om den 'folkebevægelse', der er ved at opstå imod Region Midts nedlæggelser af buslinjer.

Debat: Kollektiv trafik er ikke kun blå busser

Endnu engang må vi desværre konstatere, at Regionen fralægger sig ethvert ansvar over for os, som ikke er bosat i de store byer. Man har fået skyklapper på, over for den udvikling der sker i landsbyerne. For ikke ret mange dage siden, fremlagde landsbyerne i Skanderborg deres fremtidsplaner for byrådet. Samtlige byer ønskede en udvikling, hvor der bl.a. skulle flytte nye borgere til, for at bevare foreningslivet, butikkerne og skolerne.

I Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg er vi meget bekymrede for Regionsrådets beslutning, om at skære ned på den offentlige transport, der i stedet for udvikling, vil fremme afvikling i landområderne.

Så vores opfordring skal være, at så mange borgere som muligt støtter op om de 'folkemøder', der bliver afholdt i den kommende tid, blandt andet i Herskind 22 oktober.