Galten får 65 flere daginstitutionspladser

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Behovet for børnepasning stiger i Galten/Skovby, og byrådet har nu frigivet 8,8 mio. kr., der var afsat på budgettet for 2018 til flere daginstitutionspladser.

Pengene vil gå til en udvidelse af Porskær Børnehave med et modulbyggeri på i alt cirka 275 m2, der skal give plads til 13 vuggestue- og 22 børnehavepladser.

Og af Græshoppen under Skovby Børnehus med en tilbygning, der kan rummer 30 børnehavepladser.

Alt i alt dermed 52 børnehavepladser og 13 vuggestue- med ekstra p-pladser og legepladsudstyr.

Byrådet har samtidig vedtaget, at der bruges 1,76 mio. kr. på en udvidelse af produktionskøkken og garderobe i Porskær.

Endnu en udvidelse, nemlig af Guldsmeden under Skovby Børnehus med 12 børnehave- og seks vuggestuepladser, bliver en del af budgetforhandlingerne for 2019.

På byrådsmødet påpegde John Haarup Laursen (DF), det er vigtigt, der snart også udbygges i Skovby, som han mener, har været overset.

Publiceret 14 June 2018 06:00

SENESTE TV

Debat: Støt op!

Det kan godt være, at det er som at slå i en dyne, men alligevel er det meget vigtigt at møde op, når der indkaldes til borgermøde vedr. Regionens besparelse på busserne. I hvert fald vil vi i Dansk Folkeparti i Skanderborg gøre alt for at støtte op om den 'folkebevægelse', der er ved at opstå imod Region Midts nedlæggelser af buslinjer.

Debat: Kollektiv trafik er ikke kun blå busser

Endnu engang må vi desværre konstatere, at Regionen fralægger sig ethvert ansvar over for os, som ikke er bosat i de store byer. Man har fået skyklapper på, over for den udvikling der sker i landsbyerne. For ikke ret mange dage siden, fremlagde landsbyerne i Skanderborg deres fremtidsplaner for byrådet. Samtlige byer ønskede en udvikling, hvor der bl.a. skulle flytte nye borgere til, for at bevare foreningslivet, butikkerne og skolerne.

I Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg er vi meget bekymrede for Regionsrådets beslutning, om at skære ned på den offentlige transport, der i stedet for udvikling, vil fremme afvikling i landområderne.

Så vores opfordring skal være, at så mange borgere som muligt støtter op om de 'folkemøder', der bliver afholdt i den kommende tid, blandt andet i Herskind 22 oktober.