Søbad ved Kulturhuset støttes af Realdania med fem mio. kroner

Søtorvet, der skal binde Skanderborg by og Sø sammen, får et skulderklap

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Realdania støtter det planlagte Søtorv ved Kulturhuset i Skanderborg med fem mio. kr..

Afhængig af restfinansiering og byrådets beslutninger i efteråret er der nu en chance for, at man kan springe i Skanderborg Sø fra det nye bynære søbad i sommeren 2019, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

"Med det nye Søtorv får borgerne i Skanderborg en helt ny ramme for fællesskaber midt i byen. Vi er i Realdania meget glade for at bidrage til, at det bliver et projekt med stærkt fokus på ligeværdighed og tilgængelighed for alle på tværs af funktionsevne og alder," siger Realdanias programchef Per Schultze.

Et fantastisk bad

Søbadet får tre svømmebassiner med forskellig dybde og giver adgang til en større svømmebane ude i selve søen.

Fra en opholdstribune bliver der udspring fra tre og fem meter vipper. Der kommer sauna og faciliteter for vinterbadere samt et mødelokale tæt på søen. Badet kan også understøtte idræt som stand up padling, kajakpolo og triatlon, og udflugtsskibet Dagmar kan lægge til.

Søtorv, der knytter bånd

Det flerfunktionelle Søtorv knyttes sammen med Kulturhuset med en 'Kulturløber' med unikke møbler, der inviterer til leg, bevægelse og ophold. Og en udvidelse af Kulturhuset.

Målet er at binde midtbyen sammen med Kulturhuset, Byparken og Skanderborg Sø.

For selv om Kulturhuset er et af landets mest velfungerende med 350.000 besøgende årligt og 200 arrangementer med offentlig adgang, er der ikke et tilsvarende højt aktivitetsniveau udendørs og i Byparken. Tværtimod bruges Byparken kun sporadisk til aktiviteter. Det uudnyttede potentiale kommer nu i spil.

"Skanderborg skal være endnu bedre til at koble by og natur. Vi skal udnytte kulturhusets succes med en variation af nye outdoor aktiviteter på Skanderborg Sø," siger borgmester Jørgen Gaarde.

Det sidste mangler

Lokale- og anlægsfonden har tidligere støttet det 2.800 m2 store Søtorv med 7,5 mio. kr..

Der er en samlet anlægssum på 30 mio. kr. for Søtorvet, den planlagte udvidelse af Kulturhuset og Kulturløberen. For at nå i mål med finansieringen, mangler der endnu knap 7,9 mio. kr.

Publiceret 12 June 2018 10:30

SENESTE TV