Anders Rosenstand Laugesen (V) benyttede sin tale på Grundlovsdag til at være stærkt kritisk i forhold til de lokale, politiske forhold. Især socialdemokraterne fik verbale tæv. Foto: Sonne

Anders Rosenstand Laugesen (V) benyttede sin tale på Grundlovsdag til at være stærkt kritisk i forhold til de lokale, politiske forhold. Især socialdemokraterne fik verbale tæv. Foto: Sonne

V-spids ude med kraftig kritik af Socialdemokratiet og det kommunale embedsværk

Anders Rosenstand Laugesen skød i den grad med skarpt i sin grundlovstale

Af
Claus Sonne

Mens mange af de taler, der blev holdt landet over Grundlovsdag, var en hyldest til netop Grundloven, så brugte Anders Rosenstand Laugesen, byrådsmedlem og Venstres borgmesterkandidat i Skanderborg Kommune, sin taletid på sit partis grundlovsmøde til at lange ud efter blokpolitik, de lokale socialdemokrater samt det lokale embedsværk.

"Vi tabte desværre valget, og lige siden er vi blevet dunket i hovedet med magtens røde mukkert. Det er svært utilfredsstillende at sidde i opposition, men vi knokler og kommer godt ind i sagerne, som vi ser fra flere vinkler. Det lønner sig, men vi høster desværre ikke det fulde udbytte af af vores slid," lød det fra den solbeskinnede talerstol.

Blokpolitik

Anders Rosenstand Laugesen kaldte blokpolitikken, hvor Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF, Radikale og Alternativet koordinerer deres stemmeafgivelse, inden en sag kommer i økonomiudvalget eller byrådet, for et kæmpe problem.

"Så sidder man der, som mindretalsmand, med alle sine talenter og gode argumenter uden at kunne gøre hverken fra eller til. Flertallet ved, at de netop har flertal, og vil egentlig bare gerne hjem og holde fyraften. Hjem til lillemor. Det er der, man får tærsk med magtens røde mukket og bliver mødt med apatiske blikke," sagde han og fortsatte:

"Det er netop der, hvor der bliver truffet uhensigtsmæssige beslutninger, fordi den demokratiske debat får for lidt plads."

Anders Rosenstand Laugesen argumenterede også for, at Socialdemokratiet og kommunens øverste centraladministration er alt for tæt på hinanden.

"Man kan umuligt stikke en lineal ind mellem disse to store magthavere. Det sår tvivl om embedsværkets neutralitet og svækker den demokratiske debat yderligere. Det luller også socialdemokraterne i søvn, så de er dårligt forberedte til de politiske møder, og vi kan ikke flytte dem, når de er for dårligt inde i sagerne," sagde han.

Anders Rosenstand Laugesen glædede sig dog også.

"Trods flere røde gok i nødden har vi vundet mange sejre i de fem første måneder i det nye byråd," fastslog han.

Publiceret 11 June 2018 11:45

SENESTE TV