Spar på vandet, ellers risikerer vi at løbe tør, lyder opfordringen fra Gl. Rye Vandværk. Arkivfoto

Spar på vandet, ellers risikerer vi at løbe tør, lyder opfordringen fra Gl. Rye Vandværk. Arkivfoto

Gl. Rye i risiko for at løbe tør for vand

Et øget vandforbrug i det varme vejr betyder, at Gl. Rye Vandværk har svært ved at følge med

Af
Af Claus Sonne

Gl. Rye Spar på vandet i de kommende dage - ellers risikerer I at løbe tør. Sådan lyder opfordringen fra Bent Jensen, driftsansvarlig på Gl. Rye Vandværk, til vandværkets kunder.

Problemet bunder i det varme vejr, der har øget forbruget af vand, der blandt andet bruges til at vande de lokale haver.

"Vi henstiller derfor med øjeblikkelig virkning til at ULIGE vej-numre vander på ULIGE datoer, og LIGE vej-numre vander på LIGE datoer," kan man læse på vandværkets hjemmeside.

Der er dog ikke tale om, at vandværket mangler vand. Det er der nemlig masser af.

"Problemet er at få vandet hurtigt nok gennem vandværket, hvor det skal gennem flere forskellige filtre. Når forbruget så stiger ude hos vores kunder, kniber det i øjeblikket med at have vand nok 'klar' til at sende ud fra vandværket," forklarer Bent Jensen og tilføjer.

"Vi er også presset af, at der i Gl. Rye er en højdeforskel på cirka 80 meter. Der gør, at vi skal have pænt med tryk på vandet, og altså vand nok, for at få vandet sendt afsted."

Hvor galt kan det gå?

"I værste fald vil hele byen, herunder plejecentret og skolen, være uden vand. Så jeg håber, at vi med vores advarsel kan komme på forkant, også fordi vi ved, at vandforbruget stiger i weekenderne," lyder det fra Bent Jensen, der har oplevet af blive landskendt på grund af advarslen.

"Jamen, de ringer alle steder fra. Aftenshowet ville også have mig med i fredagens udsendelse, men det har jeeg altså sagt nej til," ler han.

Publiceret 25 May 2018 11:00

SENESTE TV