Gæstekok fra vandrerhjemmet til Lys Nat

Lars Kragelund Pedersen arbejder med lokale fødevarer og serverer smagsprøver

Af
John Pedersen

Han har været vild med at lave mad fra han var 12 år gammel.

I 1995 blev han udlært som kok på Svostrup Kro - Danmarks ældste pramdrager kro fra 1834.

I dag er han ansat som kok på Danhostel Skanderborg Vandrerhjem, hvor han står i spidsen for et køkken med fokus på det gode danske landkøkken med et twist af sydeuropæisk inspiration.

Navnet er Lars Kragelund Pedersen, der ved Lys Nat fredag 25. maj stiller op som gæstekok, hvor han tryller med lokalt indkøbte råvarer, der leveres fra Løvbjerg, Kvickly, Høstbar, Byskov, Føtex og Lagkagehuset, og uddeler smagsprøver.

1000 stykker tapas

Det sker fra kl. 19.30 ved Louis Nielsen i Adelgade. Menuen består af helstegt oksetriplion, nye kartofler med krydderurter, grillet sprøde grøntsager og lidt mixed salat.

På Danhostel Skanderborg blandes det sydeuropæiske køkken med det danske, og Lars Kragelund Pedersen har blandt andet lige færdiggjort et kursus i SMUSHI - det danske smørrebrød i sushi-format samt et kursus i nordiske tapas.

Og det blev et brag af et svendestykke med omkring 1000 tapas serveret til en fødselsdagsreception.

Vandrerhjemmet i Skanderborg har eksisteret siden 1948 og kan derfor fejre sit 70 års jubilæum 10. juni.

I dag består vandrerhjemmet af 16 værelser, alle med bad og toilet samt 10 hytter med køkken, stue og eget bad/toilet.

Vandrerhjemmet fungerer også som kursussted med forplejning og tilbyder fester med og uden overnatning. Er det eneste vandrerhjem i Danmark, der tilbyder den fulde bryllupspakke.

I 2017 blev det til 14 bryllupper. I år er det blevet til 17 konfirmationer, og man ser frem mod 10 bryllupper.

I køkkenet stiller Lars Kragelund Pedersen også op med a la carte-aftener med alt lige fra vildtsmagning til søbekål og frikadeller.

Vandrerhjemmet i Skanderborg har været ejet af kommunen og forpagtet ud.

Stilen har ændret sig

I 1992 overgik det til private hænder

I 1990èrne var stilen på de danske vandrerhjem med fokus på familier og enkeltvandrere, der kunne få en god seng at sove i, et bad og et solidt måltid mad.

Vandrerhjem har siden ændret sig, og det er ikke længere sovesale og fælles badeforhold, der trækker gæster til.

På den kulinariske front har gæsterne også andre krav og forventninger.

På Skanderborg Vandrerhjem demonstrerer Lars Kragelund Pedersen sine færdigheder udi kokkefaget.

Da det ikke er en Michelin-restaurant, men et vandrerhjem, ligger fokus på, at gæsten skal have en afslappet fest med mulighed for selv at bidrage med ønsker om eksempelvis bordpynt, eller om man ønsker stjerneskud til forret til konfirmation eller bryllup.

Publiceret 22 May 2018 18:00

SENESTE TV