Skanderborg Sø: Badevandet er i topform

Søen er utrolig ren i forhold til bakterier

Skanderborg Du kan roligt hoppe en tur i Skanderborg Sø. En gennemgående analyse, foretaget af Skanderborg Forsyning og en række partnere i innovationsprojektet Sikkert Søbad, viser nemlig, at badevandet er af god kvalitet, står der i en pressemeddelelse.

I Skanderborg Kommune er der flere overløbsbygværker, som ved kraftig regn har udløb i Skanderborg Sø. Derfor ønskede Skanderborg Forsyning at undersøge, hvordan bakterier fra spildevand, påvirker badevandskvaliteten.

"Vi har taget prøver rigtig mange steder i søen og lavet modeller for bakteriers bevægelse i søen for at udtage prøverne, hvor risikoen skulle være størst. Derfor har det været overraskende at konstatere, at Skanderborg Sø overalt er utrolig ren, når det kommer til mængden af colibakterier. I samtlige prøver er kravet til højeste badevandskvalitet opfyldt med meget stor margin," fortæller Stig Jonassen, projektledende ingeniør i Skanderborg Forsyning.

Hold øje med det lokale badevand på kommunes hjemmeside: www.skanderborg.dk/borger/affald-kloak-og-miljoe/badevand.aspx

cns

Publiceret 17 May 2018 13:00

SENESTE TV

Debat: Støt op!

Det kan godt være, at det er som at slå i en dyne, men alligevel er det meget vigtigt at møde op, når der indkaldes til borgermøde vedr. Regionens besparelse på busserne. I hvert fald vil vi i Dansk Folkeparti i Skanderborg gøre alt for at støtte op om den 'folkebevægelse', der er ved at opstå imod Region Midts nedlæggelser af buslinjer.

Debat: Kollektiv trafik er ikke kun blå busser

Endnu engang må vi desværre konstatere, at Regionen fralægger sig ethvert ansvar over for os, som ikke er bosat i de store byer. Man har fået skyklapper på, over for den udvikling der sker i landsbyerne. For ikke ret mange dage siden, fremlagde landsbyerne i Skanderborg deres fremtidsplaner for byrådet. Samtlige byer ønskede en udvikling, hvor der bl.a. skulle flytte nye borgere til, for at bevare foreningslivet, butikkerne og skolerne.

I Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg er vi meget bekymrede for Regionsrådets beslutning, om at skære ned på den offentlige transport, der i stedet for udvikling, vil fremme afvikling i landområderne.

Så vores opfordring skal være, at så mange borgere som muligt støtter op om de 'folkemøder', der bliver afholdt i den kommende tid, blandt andet i Herskind 22 oktober.