Svend Blaabjerg, Camilla Bech Fischer og June Bjerregaard Valbak skal nu drive radio- og tv forretning og butik med gaveartikler med fælles indgang.

Svend Blaabjerg, Camilla Bech Fischer og June Bjerregaard Valbak skal nu drive radio- og tv forretning og butik med gaveartikler med fælles indgang.

Ny konstellation: To butikker i én giver god synergi

Blaabjerg Radio giver plads til endnu en butik på Nørre Alle 9 i Hørning

Af
Erland Rasmussen

"Pigerne gav mig en time til at tænke over, om jeg ville lade dem leje sig ind med en ny butik hos mig."

Radio- og tv forhandler Svend Blaabjerg fra Blaabjerg Radio på Torvet i Hørning griner over hele femøren, da han forklarer, hvordan det gik til, at han nu rykker sin butik ud i sit tidligere baglokale på Nørre Alle 9, mens en helt ny butik drevet af de to Hørning-piger Camilla Bech Fischer og June Bjerregaard Valbak rykker ind i selve radiobutikken.

Den nye butik er en butik med gaveartikler, og den får navnet Valbak Design efter den popup-butik og netbutik, som June Bjerregaard Valbak ellers har drevet fra Hvinningsdal ved Silkeborg, hvor hun også bor med sin familie.

Camilla Bech Fischer, som stadig bor i Hørning med sin familie, kender June Bjerregaard Valbak, fordi de begge er vokset op i Hørning og har gået i skole sammen på Højboskolen. June har i øvrigt stadig sin bror og søster i byen.

Det var Camilla, der ringede til June og spurgte, om hun var frisk på at åbne butik i Hørning. Det var hun.

Pigerne ville gerne etablere deres kommende butik på Torvet, fordi det er en ideel beliggenhed. Derfor kom de på uanmeldt besøg hos Svend Blaabjerg. De ville høre, om de kunne leje hans butik.

Svend Blaabjerg, der godt nok er fyldt 65 år og til november i øvrigt har drevet radiobutik på adressen i 25 år, havde dog ingen planer om at slutte lige nu. Men så blev der fundet den lidt utraditionelle løsning.

"Jeg brugte den times betænkningstid til at kigge lidt rundt, og jeg fandt hurtigt ud af, at jeg fra baglokalet sagtens kunne drive den samme forretning med det samme sortiment, personale og åbningstid, mens vi flytter værkstedet ned i kælderen, hvor vi har god plads," husker Svend Blaabjerg.

Svend Blaabjerg købte for år tilbage sit lejemål som en ejerlejlighed. Derfor kan han nu disponere med at med at leje ud.

Radio- og tv forhandleren fra Torvet i Hørning er rigtig glad for den aftale, han har lavet med Camilla og June. Og pigerne er lykkelige for, at det lykkedes at få den gode beliggenhed.

Svend Blaabjerg vil stadig have sit navn på en trediedel af facaden. Der bliver også selvstændig indgang til Blaabjerg Radio inde fra Valbak Design.

På lidt længere sigt er der planer om at lave en særlig indgang fra bagsiden af butikken, hvor der også er parkeringspladser. Det bliver mere og mere interessant i takt med centrets udvikling i retning mod det tidligere rådhus.

"Det vil resultere i, at der bliver gennemgang fra den ene ende af centret til den anden via vores butik," forklarer Svend Blaabjerg. Både han og pigerne bag Valbak Design regner , at deres to butikker vil give god synergi og trække et kundeunderlag.

Valbak Design, der åbner fredag 18. maj, kommer til at handle med brugskunst, boligindretning, specialiteter, kaffe og te. Der bliver samtidig også indrettet en lille kaffebar, så det bliver muligt at smage og prøve både kaffe og krus, inden man eventuelt køber.

Publiceret 17 May 2018 11:45