Adskillige blev snydt ved det stort opsatte arrangement 'Ladies Night' på Fælleden. Det har udløst en større politiefterforskning.

Adskillige blev snydt ved det stort opsatte arrangement 'Ladies Night' på Fælleden. Det har udløst en større politiefterforskning.

Politiet: Svindel-sag fra 'Ladies Night' er 'godt i gang'

Sagen om Medina tæller sager fra flere politikredse

Af
Claus Sonne

9. oktober 2017 blev en række kvinder sammenlagt franarret mange tusinde kroner i forbindelse med arrangementet 'Ladies Night' på Fælleden.

Det viste sig også, at en række erhvervsdrivende, herunder UgeBladet, samt Skanderborg Kommune blev snydt for betaling af arrangementets arrangør Medina Kararic - der også kalder sig Docaj og Villemoes - der efterfølgende blev meldt til politiet.

Det er Sydøstjyllands Politi, der står for efterforskningen i sagen, der har fået følgeskab af en længere række sager, der involverer den samme kvinde. Det er dog begrænset, hvor mange informationer om efterforskningen man kan lokke ud af politikommissær Torben Rungstrøm fra Sydøstjyllands Politi.

Hvor langt er I i efterforskningen?

"Jeg kan sige så meget som, at vi er godt i gang med efterforskningen," siger Torben Rungstrøm.

Bliver I færdige inden sommerferien?

"Det har jeg ingen kommentar til."

Kan du sige noget om, hvor mange enkeltsager I efterforsker?

"Der er tale om en sag, der omfatter flere politikredse og flere gerningssteder."

Ifølge vors oplysninger har politiet haft problemer med at finde Medina Docaj, der er registreret som hjemløs. Men I skulle tidligere i år have fået et tip om, at hun arbejdede fra en adresse i Hedensted. Er det rigtigt?

"Ingen kommentarer".

Cirka 75.000 kr. forsvandt

I forbindelse med 'Ladies Night' arrangementet oplevede flere kvinder, at de, efter at have købt et tørklæde eller sko for beløb på mellem 100 og 800 kr., fik hævet op til 20.000 kr. på deres konto.

De pågældende varer blev solgt af Medina Kararic, der også var den, der tog imod betalingen på en lettere defekt betalingsterminal. Køberne så og godkendte det beløb, de havde købt for, lige som de fik en kvittering på det korrekte beløb. Men da de dagen efter tjekkede deres bankkontier, var der hævet beløb på typisk 10.000 og 20.000 kr. I alt blev der hævet cirka 75.000 kr. for meget for de købte varer.

Nægtede alt

Medina Kararic nægtede efterfølgende at have noget med svindelnummeret at gøre. Hun havde, hævedede hun, kun solgt varerne for et firma, hun ellers ikke havde noget at gøre med. Men som UgeBladet kunne dokumentere, så var det såkaldte CVR-nummer, der er et firmas 'nummerplade', på det firma der udstedte kvitteringerne på købene, det samme som på et firma ejet af Medina Kararic.

Efter UgeBladets omtale af svindelnummeret blev vi i månederne efter bombarderet af henvendelser fra både privatpersoner og forretningsdrivende, der var blevet snydt af Medina Kararic. Og den ene historie var vildere end den anden. Det kom også frem, at hun i løbet af de seneste år har undladt at betale især tøjfirmaer deres tilgodehavender. Beløbene her overstiger en million.

Stadig aktiv

UgeBladet blev i øvrigt for nylig kontaktet af et firma, der ikke havde fået penge for den ydelse, firmaet havde leveret til Medina, der i dette tilfælde kalder sig Docaj. Dette fandt sted i Hedensted.

Publiceret 15 May 2018 11:45