Skimminghøj slipper formentlig for et trailcenter, men der skal bygges en bådhal til Gl. Turisten. Arkivfoto: Boll-

Skimminghøj slipper formentlig for et trailcenter, men der skal bygges en bådhal til Gl. Turisten. Arkivfoto: Boll-

Trailcenter flyttes væk fra Skimminghøj

Arkitekter fik dog til opgave at koble søerne til trailcentret

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Knap 50 mødet op til borgermødet fornylig om et nyt trailcenter ved Ry, hvor Skanderborg Kommune gjorde status for arbejdet.

Det mest overraskende er, at planerne flytter trailcenteret væk fra området ved Skimminghøj. I stedet peges der nu på Sletten/Himmelbjerget samt skoven ved Ry Hallerne.

"Det er forslaget, at trailcentret indrettes på de to destinationer efter, der har været afholdt workshop for flere af de involverede og interesserede. Men det blev konkluderet på mødet, at det arkitektfirma, der nu skal lave et egentlig forslag, skal sikre, at søerne - vandet, der spiller så stor en rolle for Ry-området - skal inddrages på en eller anden måde," siger Tage Nielsen (R), der er formand for byrådets Kultur- og Sundhedsudvalg.

Tage Nielsen håber, der kan fremlægges et endeligt forslag inden udgangen af året.

I processen skal kommunen også have en dialog med Lokale- og Anlægsfonden, der donerer et stort beløb til de fem trailcentre, der er planlagt på landsplan.

Det er dog planer ved Skimminghøj.

"En bådhal til Gl. Turisten indgår fortsat i planerne for Skimminghøj, og folkene fra Ferskvandsforeningen har også sagt, at de stadig er åben for, at hallen kan bruges til andre aktiviteter om sommeren. For eksempel overnatning," siger Tage Nielsen.

Han forventer også, der stadig skal arbejdes med en model for Ferskvandsmuseets udstilling, der nu er lagt i depot.

"Vi kommer ikke til at bygge et nyt museum ved Skimminghøj. Men museet er ikke nedlagt. Jeg håber Ferskvandsforeningen kommer med et udspil," siger Tage Nielsen.

Publiceret 13 May 2018 08:00