Bjørnetjeneste: Skanderborg fik kun 3 af 12 mio. kr. til ombygning af Sundhedshuset

Sundhedsministeriets uddeling af penge undrer

Af
Claus Sonne

Egentlig lyder det meget godt, at Skanderborg Kommune fra en statslig pulje har fået fået bevilliget tre mio. kr. til flerlægepraksis, handicapvenlig elevator og nyt udstyr på Skanderborg Sundhedshus. Det er det såmænd også. Problemet er bare, at pengene slet ikke rækker.

I den ansøgning, Region Midtjylland har sendt afsted forud for udlodningen af i alt 200 mio. kr. fra en statslig pulje, er projektet i Skanderborg nemlig sat til at koste lige knap 12,3 mio. kr. Dermed skal kommunen have cirka 9,3 mio. kr. op af baglommen, hvis projektet skal blive til virkelighed.

Undren og ærgrelse

Det er Sundhedsministeriet, der har fordelt pengene, og Tage Nielsen (R), formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget, undrer og ærgrer sig.

"Vi er da glade for de 3 mio. kr., men tildelingen fra ministeriet er svær at håndtere i praksis, fordi der mangle størstedelen af det beløb, projektet koster. Jeg må indrømme, at jeg undrer mig over, at man ikke har prioriteret nogle af projekterne økonomisk, så de kunne gøres færdige. I stedet har man spredt mindre beløb ud over mange projekter," siger Tage Nielsen.

Kan Skanderborg Kommune finde pengene?

"Det tror jeg umiddelbart bliver svært, men jeg vil ikke afvise det 100 procent. Men der er i forvejen pres på vores anlægsramme. Alternativt må vi se, hvordan vi får mest ud af pengene, men i forhold til projektets dyreste del, der handler om lave plads til flere læger, så rækker de 3 mio. kr. jo slet ikke,", siger Tage Nielsen.

Skal der skaffes mere plads til flere læger i bygningen, er det planen, at husets overetage skal renoveres. Her har tagets udformning indtil videre sat en dæmper på udvidelsesplanerne, men nu er der altså ingen vej uden om.

Det koster projekt Sundhedshus

* Etablering af lokaler til flerlægepraksis 10,7 mio. kr.

* Etablering af handicapvenlig elevator 0,9.

* RIS/PACS røntgenudstyr til primærsektor 0,1

* Tele- og videokonferenceudstyr 0,5.

Publiceret 13 May 2018 11:00

SENESTE TV

Debat: Støt op!

Det kan godt være, at det er som at slå i en dyne, men alligevel er det meget vigtigt at møde op, når der indkaldes til borgermøde vedr. Regionens besparelse på busserne. I hvert fald vil vi i Dansk Folkeparti i Skanderborg gøre alt for at støtte op om den 'folkebevægelse', der er ved at opstå imod Region Midts nedlæggelser af buslinjer.

Debat: Kollektiv trafik er ikke kun blå busser

Endnu engang må vi desværre konstatere, at Regionen fralægger sig ethvert ansvar over for os, som ikke er bosat i de store byer. Man har fået skyklapper på, over for den udvikling der sker i landsbyerne. For ikke ret mange dage siden, fremlagde landsbyerne i Skanderborg deres fremtidsplaner for byrådet. Samtlige byer ønskede en udvikling, hvor der bl.a. skulle flytte nye borgere til, for at bevare foreningslivet, butikkerne og skolerne.

I Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg er vi meget bekymrede for Regionsrådets beslutning, om at skære ned på den offentlige transport, der i stedet for udvikling, vil fremme afvikling i landområderne.

Så vores opfordring skal være, at så mange borgere som muligt støtter op om de 'folkemøder', der bliver afholdt i den kommende tid, blandt andet i Herskind 22 oktober.