Fra venstre Dan og Torben Nedergaard i den nymoderniserede butik, der er indstillet til at deltage i konkurrencen om slagterfagets fornemste pris, Slagterprisen 2018, der uddeles af Landbrug & Fødevarer.

Fra venstre Dan og Torben Nedergaard i den nymoderniserede butik, der er indstillet til at deltage i konkurrencen om slagterfagets fornemste pris, Slagterprisen 2018, der uddeles af Landbrug & Fødevarer.

Slagteren i Hørning med i opløb om fornem pris

Dan og Torben Nedergaard indstillet til Slagterprisen 2018

Af
Erland Rasmussen

"Alene det at være indstillet er en ære."

Sådan lyder det med både ærefrygt og glæde i stemmen fra slagtermester Torben Nedergaard, som driver Slagteren i Hørning sammen med sønnen, Dan Nedergaard.

Baggrunden er, at deres butik er blevet indstillet som en af i alt kun otte kandidater fra hele landet til at dyste om slagterfagets fornemste pris, Slagterprisen 2018, som uddeles af organisationen Landbrug & Fødevarer.

Udvikle og højne

Formålet med slagterprisen er at anerkende de slagtere, der udvikler og højner slagterfaget til glæde for kunderne og hele branchen.

For at blive indstillet til prisen skal slagterne vise fokus på basishåndværket, råvaren og kvaliteten i råvaren.

Samtidig skal de kunne rådgive kunderne og ikke være bange for at afprøve nye og innovative ideer indenfor kødverdenen.

Det er noget af et nåleøje, deltagerne i konkurrencen skal igennem. En ekspertjury vurderer indstillingerne og gennemser indsendte videoer i forhold til indstillingskriterierne.

De udvalgte inviteres herefter til præsentationsmøde hos Landbrug & Fødevarer på Axelborg i København.

Det var således en helt uvant situation for de to Hørning-slagtere, da de forleden stod direkte overfor konkurrencens ekspertjury på Axelborg for at præsentere deres forretning og koncept.

"Det var lidt ligesom en blanding af at være til eksamen og så i Løvens hule. Det var en spændende og speciel oplevelse," fortæller Dan og Torben Nedergaard om mødet med juryen.

Efter præsentationen udvælger juryen hvilke butikker, der går videre som nominerede til Slagterprisen 2018. Det offentliggøres i slutningen af maj.

Prisen overrækkes ved Fødevaredagen den 9. oktober 2018.

Slagterbutikken i Hørning er nymoderniseret og fremstår som et bud på fremtidens butik med blandt andet en kok ansat og stor vægt på salg af færdigtilberedt mad.

Publiceret 11 May 2018 11:45

SENESTE TV