Smukfest har haft en bro ved søen i Vrold, der var for bred i forhold til tilladelsen. Det bringes nu i orden. Arkivfoto

Smukfest har haft en bro ved søen i Vrold, der var for bred i forhold til tilladelsen. Det bringes nu i orden. Arkivfoto

Smukfest fik påbud om badebro, der var for bred

Kommunen ønsker ikke, at bro tiltrækker øget aktivitet

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

Smukfest fik i maj 2017 et påbud om, at den bro, der i nogen tid har været ved campingområdet Kærligheden i Vrold, skulle fjernes, da den var større end det tilladte.

Oprindelig var der givet tilladelse til en seks meter lang og én meter bred bro.

Men broen har i stedet været 9,10 meter lang og 2,10 meter bred.

Da festivalen modtog et påbud om at fjerne broen, afmonterede festivalen den eksisterende bro og søgte om tilladelse til at få den eksisterende bro godkendt.

 

LÆS OGSÅ: Fly til Smukfest er ikke opgiver 

Skanderborg Festival henviste til, at en kortere og smallere bro ikke ville være sikkerhedsmæssigt forsvarlig samt, at det ikke er sikkert at hoppe i fra broen på grund af vanddybden tættere på bredden end de ni meter.

Men Skanderborg Kommune havde meddelt festivalen, at man ikke skulle regne med at få tilladelsen. Derfor søgte Smukfest også om tilladelse til en mellemløsning.

 

LÆS OGSÅ: Smukfest på jagt efter flere gæster 

En otte meter lang og 1,5 meter bred bro. Det har Skanderborg Kommune nu givet tilladelse til. En afgørelse, der dog er mulighed for at klage over. Tilladelsen omfatter også udlægning af en flydeafspærring maksimalt 45 meter fra land og i en bredde af 60 meter for at afgrænse badeområdet under festivalen. Samt flydepontoner under festivalen, så broen bliver 10 meter lang og få flydepontoner vinkeret på broen på cirka 12 gange tre meter.

Desuden kan der udlægges en selvstændig flydeponton med en lille sideponton.

Publiceret 21 April 2018 10:00

SENESTE TV