Meld dig som indsamler i Skanderborg 6. maj. Der er stadig mange ruter uden en indsamler. Pressefoto

Meld dig som indsamler i Skanderborg 6. maj. Der er stadig mange ruter uden en indsamler. Pressefoto

Skanderborg svigter verdens svage børn

SOS Børnebyerne har indsamling 6. maj, men mangler stadig indsamlere i Skanderborg

Verden over har forældreløse og udsatte børn ikke nogen at komme hjem til. SOS Børnebyerne mangler 152 indsamlere i Skanderborg Kommune 6. maj, der vil hjælpe børn, der er helt alene i verden.

 

”Intet barn skal vokse op alene. Hvis du har to til tre timer, kan du være med til at ændre et barns liv,” siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne og fortsætter:

 

LÆS OGSÅ: Skanderborg-faddere får nu breve fra hele verden 

 

”På to til tre timer kan én enkelt indsamler i gennemsnit få omkring 1.000 kroner i bøtten. Det er mange penge, som kan gøre en stor forskel for et forældreløst eller udsat barn,” siger Mads Klæstrup Kristensen.

 

Sidste år manglede der indsamlere til 126 indsamlingsruter i Skanderborg Kommune. Havde der været indsamlere til alle ruter, havde det betydet, at SOS Børnebyerne ville kunne hjælpe hundredvis af flere børn, alene på grund af ekstra indsamlede donationer fra kommunens borgere.

 

Fjerde gang

Det er fjerde år, at SOS Børnebyerne afholder en national husstandsindsamling. Vi ved af erfaring, at der altid vil være ruter uden en indsamler, men vi håber, så mange danskere som muligt har lyst til at tilmelde sig en rute. Vores arbejde for verdens børn afhænger i høj grad af danskernes engagement,” siger Mads Klæstrup Kristensen.

 

Bidrag fra landsindsamlingen 6. maj går til SOS Børnebyernes arbejde for at sikre børn en tryg barndom i en kærlig familie. Det kan være et forældreløst barn, der får en ny SOS-mor i en børneby, men det kan også være støtte til en udsat familie, så fattigdom ikke splitter familien ad, og børnene står alene tilbage.

 

Hvis alle indsamlingsruter i Skanderborg Kommune bliver besat, vil kommunens indbyggere være i stand til at indsamle i omegnen af 182.332 kroner.

 

Tilmelding

Indsamlere kan tilmelde sig på hjemmesiden www.sosindsamling.dk eller ringe til SOS Børnebyerne på 33 73 02 33. Både på hjemmesiden og via telefonen kan indsamleren vælge en rute i nærheden af deres hjem.

Når man har tilmeldt sig, får man et par uger inden indsamlingen tilsendt indsamlingsbøtten, en indsamlervejledning og andre indsamlingsmaterialer med posten.

På landsplan i 2017 samlede 6.000 danskere omkring 5,5 millioner kroner ind SOS Børnebyernes arbejde.

Hvis alle ruter i landet var blevet besat i 2017, var cirka 16,2 millioner kroner kommet forældreløse og udsatte børn til gode.

Publiceret 20 April 2018 16:00

SENESTE TV