Debat:

Glad for politikere, der ”spilder” penge

Sander Sieuwerts, Nygaardsvej 100 Skanderborg

 

I tre tidligere aviser skrev Claus Beyer, menneskets emission af drivhusgasser ikke har nogen betydning for klimaet. Dermed konkluderer den tidligere byrådskandidat, at projekter med hensyn til klimaet i politikken bygger på overtro og de er spild af skattekroner. Som 'bevis' præsenterer han grafer på Google, som viser temperaturen og CO2 mængden i atmosfæren i de sidste hundrede tusinde år.

 

Selvom jeg har forklaret i to omgange, hvorfor de ikke er tilstrækkelige som bevis, bliver han ved at bruge dem som sit argument. Det er jo ironisk, fordi i sit sidste indlæg skrev CB ”hvis en hypotese ikke underbygges af data, er den fejl”. Det tyder på, det egentlig er Claus' mening, der er bygget på overtro. Og så kommer der en fejlslutning ovenpå:

”For 500 mio år siden var der meget mere CO2 uden at jorden blev brændt af”.

 

Selvfølgelig ikke. Kun organiske molekyler brænder. Når der (næsten) kun er liv i oceanerne, er der ikke meget, der kan brænde. Argumentet har heller ikke nogen betydning for drivhuseffekten og CO2's rolle deri, når man kategorisk ignorerer alle andre faktorer.

 

Den overtroiske kan godt bruge Google for at 'bevise' sit synspunkt og dermed ignorere vigtige fakta. Der findes for eksempel masser af 'bevis' for flad-jord teorien. Den virkelige sandhed kan bedre findes i videnskabelige fagblade, hvor man ikke i forvejen filtrerer på de ting, der passer hypotesen.

 

Fordi det er umuligt at omdanne overtro til sandhed med 2000 anslag, tror jeg ikke, CB og jeg kan blive enige om størrelsen af menneskets indflydelse på klimaet, så lad mig prøve to andre argumenter.

 

Der er klimaændring, og det er offentligheden, der har ansvar for at beskytte borgerne mod dens effekter. Derudover er fossile resurser ikke uendelige og de forurener. En fremtid, hvor alle ressourcer er omdannet til forurening, er ikke særlig attraktiv. Derfor giver grøn omstilling god mening. Som et af de førende lande i grøn omstilling tjener Danmark også gode penge. Selvfølgelig kan landet ikke helt være bæredygtigt i morgen, men det er godt, det offentlige bruger penge på at stimulere det.

 

CB må ikke synes, vores sikkerhed og vores fremtid er så vigtige, men jeg er glad for politikerne, der tager ansvar.

Publiceret 24 February 2018 17:00