Søster protesterer:

Låste døre på Sølund er min brors sikkerhedsnet

Af
Af Grethe Bo Madsen

 
”Findes han til næste jul?” Jeanette Tikøbs Facebook opslag om sin lillebror, der nu frit kan gå ud af sin havedør og havelåge, selvom han ikke forstår konsekvenserne af den nye frihed, ramte kort før jul lige i hjertekulen på masser af læsere på Facebook.
LÆS OGSÅ: Sølund: "Påbud giver mistrivsel og mere fysisk magtanvendelse"
”Min bror er stærkt retarderet. Hans mentale udvikling er på niveau med et barn på halvandet til to år. Hvis han kommer udenfor og fryser, så ved han ikke, at han kan gå indenfor for at få varmen. Hvis han ikke bliver opdaget, fryser han ihjel,” skriver hun blandt andet i Facebook opslaget.
Opslaget er siden delt flere end 8800 gange og over 4800 har kommenteret det.
”Jeg er meget glad for den opmærksomhed, opslaget har skabt omkring problematikken,” fortæller hun til UgeBladet Skanderborg.
LÆS OGSÅ: Låste døre er normal praksis og ikke et spørgsmål om ressourcer
”Det er et svært dilemma. Naturligvis skal udviklingshæmmede også have en vis grad af selvbestemmelse, men man er nødt til at forholde sig til, at de har så forskellige funktionsniveauer, og for min bror er de ulåste døre simpelthen en kæmpestor risiko. Hans kognitive niveau svarer til et barn på ti måneder. Det er indlysende, at han ikke kan administrere den frihed,” konstaterer hun.
Derfor efterlyser hun nu handling fra de ansvarlige Folketings-politikere
”Politikerne er nødt til at forholde sig til den har gråzone og tilpasse lovgivningen, så der kan tages individuelle hensyn.”

Publiceret 16 January 2018 11:45

SENESTE TV